Rybářští dědečkové besedovali v rybárně

Především starší vyznavači Petrova cechu, od pětašedesáti let výše, přijali pozvání místní organizace Českého rybářského svazu a dali si dostaveníčko ve zdejší rybárně. Setkání dříve narozených se pravidelně uskutečňuje ve dvouletých intervalech. Z osmdesáti se jich sešla asi polovina.

„Chtěli bychom starším kolegům rybářům předložit účty, co se v našem spolku podařilo a co připravujeme pro dny příští. Oni nám na oplátku mohou vystavit vysvědčení, jestli práci vykonáváme svědomitě. Setkání je totiž pořádáno formou besedy,“uvedl předseda Jaromír Slavík. Ten ve svém projevu vyzdvihl práci studentů místního gymnázia, kteří rybářům pomáhají s úklidem odpadků z okolí velkých vodních ploch. Ze břehů Sedlické přehrady nasbírali dvacet pytlů odpadků. Sami rybáři v loňském roce odpracovali více než čtyři tisíce brigádnických hodin. Místní organizace v současnosti čítá 543 členů a 82 dětí do 15 let. Oproti roku 2002 rybáři zaznamenali mírný úbytek o třináct dospělých členů. Za zmínku také stojí, že pokladník za loňský rok celkem vydal 592 mimopstruhových a 49 pstruhových povolenek.

Čtěte dále:   Lepší ochrana před povodní: v Humpolci přibyla čidla, srážkoměr i hlásiče

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Šťastlivci ponesou z plesu domů pěkného sumce

Čt Led 22 , 2004
Dlouholetou tradicí se mohou pochlubit Rybářské plesy pořádané Místní organizací Českého rybářského svazu. Ten letošní se uskuteční 6. února od 20 hodin ve Spolkovém domě. Na pódiu se vystřídají dvě hudební skupiny, Vysočinka a J+ J. Pro účastníky plesu je také připravena bohatá tombola, ve které mohou vyhrát mimo jiné […]

You May Like

Témata