Vykopávky vedle fary

V prostoru vedle děkanství v Humpolci pracovali archeologové.

V 33. týdnu započaly přípravné práce na zbudování dočasné odstavné plochy na Horním náměstí v Humpolci poblíž budovy děkanství. (bývalý prostor „tržnice“ a také po zbourání prodejny Květinka) Při odkryvu, i přes předchozí negativní průzkumy byly zjištěny rozsáhlé plochy s archeologickými nálezy. Práce začaly v pátek odkryvem a dokumentací několika pozůstatků historických konstrukcí hospodářských a výrobních objektů. Dochovaná keramika z výkopů je předběžně zařazena do 13 až 14 století. Archeologický výzkum provádí firma ARCHAIA Brno o.p.s. pod vedením Mgr. Hejhala a Mgr. Hrubého.

Na tomto místě by měla vzniknout další parkovací plocha. Příjezd na ní bude zřejmě zezadu z ulice Panskodomské a zepředu od kostela sv. Mikuláše. Obě varianty nejsou příliš šťastné, uvidíme jak rychlý a plynulý bude vjezd/výjezd z tohoto parkoviště.





Pan Kocman z MěÚ Humpolec nám také sdělil, že byla současně také odkryta šachta do sklepení pod objekt který stával u děkanství. Výsledky průzkumů mohou občané města sledovat do konce 34. týdne.

Děkujeme panu Kocmanovi za informace a fotografie.

Čtěte dále:   Na úpatí kopce Melechov na Vysočině stojí zřícenina staré tvrze. Postaru se jmenuje Nelechovská

olaf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Dějiny se valí

St Srp 25 , 2004
Film a dějiny 2004: středověk v evropském filmu běží v Humpolci plným proudem … Čtěte dále:   Na úpatí kopce Melechov na Vysočině stojí zřícenina staré tvrze. Postaru se jmenuje Nelechovská

You May Like

Témata