Na Vysočině se bude demonstrovat

Tři města v kraji vyhlašují nejvyšší pohotovost. Zítra by se v nich měly konat demonstrace a koncerty na protest proti zásahu policistů na CzechTeku. Protestní akce se má podle inernetových stránek iniciátorů protestů uskutečnit v jedenadvaceti městech země. Z Vysočiny si vybrali Havlíčkův Brod, Třebíč a Moravské Budějovice.

Starostové všech tří měst ale vědí o této chystané akci pouze zprostředkovaně, žádné podrobnosti neznají. Stanislav Penc, jeden z hlavních organizátorů protestů, tvrdí, že radnice měst o svém záměru informoval již 28. srpna a že se demonstrace spejené s koncertními vystoupeními uskuteční na hlavních náměstích. To ale starostové měst popírají s tím, že na města žádná žádost nedorazila.
V případě Brodu by měli demonstranti smůlu. Náměstí patří městu a to ho nepropůjčí jen tak někomu. Akci mají organizátoři povinnost nahlásit nejpozději tři dny před jejím konáním, navíc v případě koncertů je náměstí pronajímáno pouze za úplatu a termín podání žádosti je ještě delší. Pokud skutečně na brodské náměstí demonstranti přijdou, bude se město snažit co nejdříve domluvit na podrobnostech, případně možnostech řešení komplikací.


Demonstrace proti policejního zásahu se zejména v Praze konají už od samotného potlačení technoparty v západních Čechách na konci července. Na Vysočinu by se podobná akce měla po měsíci dostat vůbec poprvé.

(Zdroj: MF Dnes)

Čtěte dále:   Nové obory na školách: na Pelhřimovsku bude Praktická setra i nové lyceum

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Humpoláci v rumunských horách II.

Čt Zář 1 , 2005
S mírným zpožděním Vám přinášíme slíbené pokračování z cest Martina Maršíka a Karla Kratochvíla po krásných rumunských pohořích Vilcan a Retezat. Ti, kteří nečetli část první, si ji mohou vylovit v útrobách humpolackeho archivu. Čtěte dále:   Jen některá města na Pelhřimovsku začala rok 2024 se schváleným rozpočtem

You May Like

Témata