VICTORIA !!!

1

Humpolecké ulice opět prokouknou. Technické služby právě zprovozňují nový speciální stroj na odklízení pozůstatků po psích miláčcích.

Jaro nám pomalu vchází do ulic i parků, ale namísto vykukujících sněženek a petrklíčů se nám zjevují nevábné psí výkaly, které byly dosud díky přírodě ukryty pod nánosy sněhu. Na stránkách Humpoláka se o tomto problému už nesčetněkráte diskutovalo, ale tentokráte můžeme s potěšením konstatovat, že věci se konečně pohnuly kupředu. Namísto lamentování nad nezodpovědným chováním majitelů psích svěřenců se humpolecké technické služby “praštily přes kapsu” a zainvestovaly do speciální dvoukolky, která odstraní z ulic města pozůstatky po venčení psů. Těm ohleduplným a slušným majitelům čtyřnohých mazlíčků pak budou k dispozici speciální odpadkové koše se sáčky. Otázkou je, jak dlouho odpadkové koše vydrží na svých místech, než je noční víkendoví vandalé nasměrují do nenávratna dějin. Město instalovalo tyto speciální odpadkové koše už před deseti lety, během krátké doby však byly zničeny. Sáčky se také ztratily po několika dnech neznámo kam. Ani dřevěné psí koutky určené na venčení psů, instalované rovněž před deseti lety, neuspěly. Nikdo je nevyužíval, a proto byly nakonec rozebrány.  


Přístroj na odstranění exkrementů byl technickými službami zakoupen na základě doporučení městského úřadu. Sešly se celkem tři nabídky od různých firem, které stroje nejprve představily v praxi. Investice ve výši sto tisíc korun pak byla určena na zařízení umístěné na dvou kolech. Obsluha v jedné ruce drží vozík a v druhé hadici, na níž zároveň přidává plyn.Vytváří se podtlak a exkrementy končí v igelitových sáčcích, které po naplnění obsluha odhodí do odpadkového koše k tomu určenému. K obsluze je určen pracovník na částečný pracovní úvazek. Po rozdělení města do několika úklidových zón by měl zaměstnanec za týden projet všechny ulice, pokud by to nezvádl, bude úklid rozdělen do čtrnácti dnů. Úklidový stroj vyrazí do humpoleckých ulic okamžitě po roztátí sněhu.

Čtěte dále:   FOODMANIA 2023

myska

One thought on “VICTORIA !!!

  1. Tak to sem na to zvědavej, jestli tento zázrak přinese kýžené ovoce. Doufám,že se technické služby stejně rychle a kvalitně postarají o velké množství posypových materiálů na chodnících a silnicích, které nám tu (teď už snad můžu říct ) zima zanechala.
    Loňský rok se mi tak trochu zdálo,že k tomu mělo město ve srovnání s jinými tak trochu laxní přístup. Jinak přeji, ať se čištění všeho druhu daří, tak jak má a všichni očekáváme.
    Protože čistota města je určitě na první dojem velká vizitka , a pokud by tomu tak nebylo, tak jak by řekl pan Vimr , na tu by vám pak nikdo nezavolal 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Prezentace L.A.R.A. sport shop

Čt Bře 23 , 2006
Již vloni v srpnu zahájil v Masarykově ulici provoz obchod se sportovními oděvy a potřebami. V průběhu necelého roku provozovatelé testovali zájem humpoleckých zákazníků a letošní jaro jsou připraveni pokrýt poptávku. Specializovali se na sortiment, který je v Humpolci nejvíce žádán, a to sportovní obuv, fotbalové a tenisové pomůcky, hokejovou […]

You May Like

Témata