Program kina na měsíc červenec

V článku se dočtete, jaké filmy můžete shlédnout v humpoleckém kině během července, a na co se můžete těšit v měsíci srpnu.



Neděle 1.7., úterý-středa 3.7.-4.7. 20:00 hod.


PIRÁTI Z KARIBIKU – NA KONCI SVĚTA


Období pirátů se blíží ke svému konci, ale dosud nebyla vyřešena konečná rozepře. Will Turner se plaví na daleký východ, aby našel magické mapy, které mu pomohou najít skříňku Davyho Jonese a zachránit svého přítele Jacka Sparrowa. Jacka zachrání, ale… Davy Jones, lord Cutler Beckett, zuřivý asijský pirát Sao Feng a starší kapitán James Norrington zformovali nepřátelské spojenectví, které ohrožuje Jacka Sparrowa, Willa Turnera, Elizabeth Swann, jejich nového přítele kapitána Barbossa a všechny piráty na světě. Aby dosáhl vítězství, musí Jack se svou posádkou plout mimo okraj mapy, do nezmapovaného teritoria sedmi moří. Na Shipwreck Island (Ostrov vraků) až na konec světa.


Vstupné: 70,-Kč                                                                                                                 


USA, 160min            


 


Sobota-neděle 7.7.-8.7. 20:00 hod.


TERKEL MÁ PROBLÉM


Pozor – tento film není pro děti!!!  Film, který musíte vidět dřív, než vám ho doma zakážou, animovaná černá teenegerovská komedie.


Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris…. Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela…


Vstupné: 70,-Kč                               


USA-český dabing, 70min                               


 


Úterý-středa 10.7-11.7. 20:00 hod.


TAJNOSTI


Jan Svěrák uvádí nový film Alice Nellis


Julie má všechno. Úspěšného a pohledného manžela, zdravou a chytrou dospívající dceru, práci překladatelky, oddaného milence a teď dokonce i nový, velký dům, kam se celá rodina právě přestěhovala. Ale pod tímto zdánlivě spokojeným a klidným povrchem se skrývá mnoho tajemství, která nebude možno skrývat donekonečna.


Julii se však nechce dělat zásadní rozhodnutí. Místo toho se vrhne do zcela nesmyslné mise. Když ráno ve zprávách zaslechne, že zemřela jazzová zpěvačka a klavíristka Nina Simone, kterou v mládí obdivovala, vzpomene si na dobu, kdy vše bylo jednoduché a kdy žádné hory tajností neexistovaly. Zcela iracionálně se přes protesty celé rodiny rozhodne koupit si piano, na nějž jako malá hrávala. I když tím na první pohled od všech hlubokých problémů utíká, ukáže se, že tento jediný den, kdy opustí bezpečnou rutinu svého života a vydá se hledat vytoužený nástroj, převrátí její dosavadní život vzhůru nohama. A přesně tohle je někdy potřeba, aby člověk mohl začít znovu.


Hrají: Iva Bittová, Karel Roden, Martha Issová, Ivan Franěk, Miloslav König, Anna Šišková, Sabina Remundová, Igor Chmela.


Vstupné: 60,-Kč                                                                                                                         ČR 90min 


 


Sobota-neděle 14.7.-15.7. 20:00 hod.


BAREVNÝ ZÁVOJ


Nejdelší cesta může vést mezi dvěma srdci.


Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného…“ Edward Norton


Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton),se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět…


Nejdelší cesta může vést mezi dvěma srdci.


Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného…“ Edward Norton


Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton),se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět…


Vstupné: 70,-                                                                                         


ČÍNA/USA 125min


 


Úterý-středa 17.7.-18.7. 20:00 hod.


SHREK TŘETÍ         


Král Harold má na kahánku, a je proto jasné, že musí vládu v království Za sedmero horami někomu předat. Ještě jasnější je, že nástupcem trůnu se má stát manžel jeho nejjasnější dcery Fiony. Shrek se ale vyhlídkám na kralování brání tak intenzívně, že se raději rozhodne přemluvit Fionina bratrance, teenagera Artuše, aby si královskou korunu nasadil on. Nejdřív ho ale bude muset najít a udělat z něj chlapa. Zatímco Shrek, Oslík a Kocour v botách se vydávají na poměrně dobrodružnou expedici, osiřelá Fiona má úplně jiné starosti. Krasoň se rozhodne za pomoci záporných pohádkových postav zmocnit vlády v zemi násilím. Fiona se postaví Krasoňovi a jeho zlé armádě . V první linii s ní kromě královny Lilien kráčí i svůdné komando princezen (Sněhurka, Popelka, Růženka a další), které jsou odhodlány všechny své přednosti využít boji. Ve Shrekovi Třetím bude prostě pořádně veselo, a to jsme tu ještě nezmínili draslíky, roztomilé potomky Oslíka a Dračice, a jedno překvapení, které Fiona přede všemi tají.

Čtěte dále:   Začíná předprodej festivalu TADY VARY 2023/24

Vstupné: 70,-                                                                                                                          USA-český dabing, 90min


 


Sobota-neděle 21.7.-22.7. 20:00 hod.


PRINCEZNY


Těžký život mají princezny. Musejí se podřizovat zákonům dvora, naplňovat představy okolí o dokonalosti a kráse.


Stejný osud pohádkových princezen (většinou obecně vnímaných jako šťastných postav) sdílejí i princezny novodobé. Scenárista a režisér Fernando Léon de Aranoa nás přivádí do neutěšeného světa ztracených iluzí a falešných nadějí lidí, jimiž většinová populace pohrdá – prostitutek. A vůbec se nebojí je kvůli jejich společnému smutnému osudu nazvat princeznami. „Nechtěl jsem mít ve filmu ten tolik obvyklý obraz, kdy se na prostitutky díváme skrze okénka auta a přibližujeme se. To, co mě zajímalo, byl opačný pohled, kdy dívky chodí kolem, přestávají hrát pro auta, otáčejí se k nim zády, baví se s kamarádkou o tom, co budou dělat dnes večer, o svých dětech, pokud je mají, o televizním seriálu, který se jim nejvíc líbí,“ prohlásil Aranoa. A toto přání se autorovi naplnit podařilo. Film je pohledem do projíždějícího auta. Je pohledem na „náš“ svět očima jeho smutných postav, princezen.


Prostituce existuje, poněvadž existují lidé, kteří ji využívají.


Vstupné: 60,-


ŠPANĚLSKO, 110min


 


Úterý-středa-čtvrtek 24.7.-25.7.-26.7. 20:00 hod.


ROMING – filmový tip


Komedie s Bolkem Polívkou a Mariánem Labudou od tvůrců filmu Účastníci zájezdu


Komediální road-movie o cestě tří mužů za tajemnou nevěstou, nabízí lákavý mix atraktivní situační komiky, laskavého humoru a typické člověčiny v duchu nejlepších tradic české veselohry.


Výprava, jíž velí Romanův (Marián Labuda)  velmi svérázný kamarád Stano (Bolek Polívka), se stane nepřetržitým sledem bláznivých situací, často s komicko-katastrofickým nádechem. Stano má totiž v sobě nespoutanou duši věčného tuláka a neodolatelného dobrodruha. Na cestě tak přátelé zažijí množství komických příhod i dojemných situací, aby nakonec našli cestu především k sobě.


Vstupné: 70,-                                                                                                                              ČR/RUMUNSKO/SR, 100min


 


Sobota-neděle 28.7.-29.7. 20:00 hod.


EDITH PIAF


Přivítejte nesmrtelnou osobnost…


Narodila se na chodníku, vyrůstala v nevěstinci, vydělávala si pouličním zpěvem… Přesto se z ní stala světoznámá hvězda první velikosti.


Život Edith Piaf (vlastním jménem Edith Giovanna Gassion) byl bojem o hudbu, přežití a lásku. Její magický hlas, vášeň a přátelství s hvězdami své doby (Marlene Dietrich, Jean Cocteau, Yves Montand…) jí od dětství v chudobě přivedlo k obdivu celého světa.


Žila vždy naplno a „ničeho nelitovala…“ .


Díky své neuvěřitelně silné vůli a neobyčejnému nadání se vypořádala s tragickým osudem a její sen z dětství se stal skutečností. „Jednou budu bohatá, budu samé prachy. Budu mít bílý auťák a černého šoféra.“


Nechtěla dát světu šanci na ni zapomenout a povedlo se jí to beze zbytku.


„Velcí umělci nepatří jen jedné generaci, zůstávají tu napořád.“ 


Vstupné: 70,-Kč                                               


FR/UK/ČR,  140min


 


Úterý 31.7. 20:00 hod.


SMRTONOSNÁ PAST 4.0


Bruce Willis je zpátky ve své nejlepší roli.


Amerika je při oslavách Dne nezávislosti napadena velmi rafinovaným útočníkem. Ten využívá nejmodernější technologie, aby napáchal co největší škody na americké infrastruktuře a uvrhl zemi do chaosu. Jeho promyšlený plán však má jednu trhlinu. Nepočítá s tím, že existuje John McClane (Bruce Willis), který je v proklatě dobré formě.


V záplavě všech nejmodernějších trikových filmů tak nabízí nejen hrdinu ze staré školy, ale i klasické automobilové honičky, detonace, pořádného záporného hrdinu a střet postmoderního „počítačového“ světa se zdravým selským rozumem.


Smrtonosná past je plejádou neuvěřitelných kaskadérských kousků a velkolepých scén odehrávajících se tentokrát ve velké míře na ulicích, dálničních spojkách a v tunelech uprostřed běžného denního provozu.


Vstupné: 70,-Kč                                       


 


V srpnu 2007 uvidíte:


 


1. SMRTONOSNÁ PAST 4.0


4.,5. JEDNOTKA PŘÍLIŠ RYCHLÉHO NASAZENÍ


7.,8. VDÁŠ SE A BASTA


11.,12. SUNSHINE


14.,15. RENESANCE


18.,19. VELKEJ BIJÁK

25.,26.,28.,29.,30. VRATNÉ LAHVE

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Rybářské závody

Čt Čvn 21 , 2007
Český rybářský svaz MO Humpolec zve širokou veřejnost na „Zábavný den“, který se uskuteční v sobotu 23.6.2007 u rybníku Dvorák a v areálu Rybárny. Na konci pozvánky se můžete podívat na „ochočené“ kapry, kteří se krmí jako králíci 🙂 Čtěte dále:   Filmový festival DISNEY100

You May Like

Témata