Program kina na měsíc listopad

Lidová pranostika říká, že: „Začátkem-li listopadu sněží, mívá pak sníh výšku věží.“ Pokud tedy Humpolec nezmizí pod sněhovou lavinou, určitě i v jedenáctém měsíci v roce navštivte místní kinosál. A již nyní si můžete přečíst, co zde budete moci shlédnout za filmy.

Čtvrtek 1.11. 20:00 hod. FAUNŮV LABYRINT                     


Nevinnost má sílu, kterou si zlo nedokáže představit.


Píše se rok 1944 a dvanáctiletá Ofélie jede se svou těhotnou matkou za otčímem, frankistickým důstojníkem, který kdesi v horách na severu Španělska potlačuje zbytky republikánského povstání. Život ve vojenské posádce ale nenabízí Ofélii pouze realitu poznamenanou boji s povstalci, všeobecným nedostatkem jídla a velmi chladným vztahem s otčímem – v nedalekém starodávném labyrintu potká dívka jednou v noci starého fauna, který ji prozradí, že je ztracenou princeznou kdysi mocné pohádkové říše a současně poslední nadějí na její záchranu. Než se ale opět setká se svým královským otcem, musí splnit několik úkolů. Fascinující podívaná a silný příběh o tom, že ve světě dětské fantazie se za život, čest a odvahu platí stejná cena jako ve světě dospělých. Režie a scénář Guillermo del Toro.  Vstupné: 60,-Kč, české titulky, sci-fi  MEXIKO 110min    


        


Sobota – neděle 3.11. – 4.11. 20:00 hod.


Úterý-středa-čtvrtek 6.11. – 7.11. – 8.11.  20:00 hod. GYMPL


Komedie o studentech, učitelích, rodičích a grafitti od režiséra Tomáše Vorla.


Pedantický fyzikář (Milan Šteindler), strnulý češtinář (Jiří Schmitzer), jalový tělocvikář (Martin Zbrožek), ekologický učitel výtvarky (Tomáš Matonoha), mondénní ředitelka školy (Eva Holubová) a další kantoři dle svých představ formují nebohé studenty na poněkud zkostnatělém gymnáziu. A tak málokoho studium opravdu baví a zajímá. Petr (Tomáš Vorel jr.) a Michal (Jiří Mádl) do školy raději nechodí a když tam náhodou zavítají, tak celé hodiny prospí, neboť po nocích stříkají graffiti. Napětí, riziko dopadení a honičky s policií jsou opravdové, zábavné i kruté. A tak není divu, že se jejich bezradní rodiče (Zuzana Bydžovská, Tomáš Hanák, Jan Kraus, Ivana Chýlková) věčně stresují a občas se v zájmu dostudování svých nezvedených potomků spojí s profesory.


Vstupné: 70,- komedie, ČR 105min


Sobota – neděle 10.11. – 11.11.  20:00 hod. KLETBA ZLATÉHO KVĚTU


Velká říše na pokraji zkázy


„Nevyslovená tajemství jsou ukryta za branami Zakázaného města“


Imperátor Ping (Chow Yun Fat), hlava dynastie Tang, vládce Číny desátého století, spalován neskonalou láskou i nenávistí vůči své ženě Phoenix (Gong Li) rozehrává tragédii, která zasáhne každého člena královské rodiny. Panovník ví o skrývaném vztahu své ženy a jeho syna z prvního manželství prince Wana (Liu Ye). Pronásledován stínem nevěry, panovník pomalu zabijí svou ženu jedem. Schyluje se k finálnímu boji. Na jedné straně císař, ovládaný pomstou, na druhé straně císařovna, bojující o holý život. Mezi nimi stojí tři synové, tři princové, kteří se musejí rozhodnout na čí stranu se přiklonit. Bolest a ztráta milovaných však čeká na každého z nich… 


Vstupné: 60,-Kč, akční drama HONG KONG/ČÍNA  120min                                                                                                          


Neděle 11.11.  15:00 hod. PANE, K PRINCEZNÁM SE NEČUCHÁ 


Pásmo animovaných pohádek a příběhů dvou nezbedných medvídků od Kolína.


K princeznám se nečuchá, Psí kusy , O pardálu, který voněl , Nazdar, kedlubny!


Vstupné: 10,- Kč, pohádky ČR 63min     


 


Úterý 13.11.  20:00 hod.      


Středa 14.11.  17:30 hod., 20:00 hod.


Čtvrtek 15.11.  20:00 hod. HVĚZDNÝ PRACH – filmový tip


Příběh, který stvořila sama Fantazie


Ten příběh začíná pádem hvězdy. Říká se, že když padá hvězda, měl by si člověk něco přát a ono se mu to splní. Pokud si všichni tvůrci přáli natočit úžasnou podívanou, která naplní pravý obsah slova velkofilm, pak tahle pověra platí.


Tristan Thorne (Charlie Cox) je prosťáček z anglické vísky Zeď. Miluje místní krasavici Victorii (Sienna Miller) a to tak, že je pro ni schopen čehokoliv. Třeba výpravy do zapovězeného světa za zdí, odkud jí hodlá přinést spadlou hvězdu. Netuší ovšem, že ta po svém dopadu získala podobu krásné dívky jménem Yvaine (Claire Danes) a že nebude jediný, kdo po ní touží. Proti sobě má přitom velmi mocné soupeře – všehoschopného prince, jemuž má hvězda pomoci k získání trůnu, a ohavnou čarodějnici (Michelle Pfeiffer), jíž by spořádání Yvainina srdce zajistilo věčné mládí a krásu. Největším nepřítelem si ale nakonec bude Tristan sám, protože ho ani ve snu nenapadlo, že by se do dárku pro dívku svých snů mohl zamilovat.


Pohádkový příběh pro všechny bez ohledu na „počet letokruhů“.


Vstupné: 70,-Kč, český dabing, dobrodružné romantické fantasy BRIT 127min


                                                                                              



OZVĚNY FILMOVÉHO FESTIVALU KARLOVY VARY 2007 :




Sobota – neděle 17.11. – 18.11.
 20:00 hod. INTERVIEW


Herec a režisér Steve Buscemi. Ve vlastní režii ztělesnil postavu cynického válečného reportéra Pierra, který zaskakuje za kolegu novináře při rozhovoru s hvězdou telenovel Katyou (Sienna Millerová). Počáteční jasná kolize dvou zcela protichůdných světů se postupně komplikuje tím, jak oba aktéři rozhovoru vzájemně odhalují své vnitřní světy či to dokonale předstírají. Odpověď na otázku, kdo koho vlastně zpovídá, nepřinese ani závěrečné šokující odhalení.

Čtěte dále:   Promítání filmu "Život začíná po stovce"

Vstupné: 70,-Kč, drama USA 83min


 


Úterý 20.11.  20:00 hod. SATURNO CONTRO


Skupina přátel se schází k večeři. Chystá se jeden z večerů, během kterého dnešní čtyřicátníci mohou už jen vzpomínat na bezstarostnou lehkost předchozích dvou desetiletí, vytěsněnou všednodenními starostmi. Brilantní skupinový portrétista Ferzan Ozpetek přivádí své postavy do kritického okamžiku, ve kterém jsou nuceny odhodit léty zatuhlé masky a vrátit se k samotné podstatě přátelství, jež je pojí. Přední italští herci se poddávají citlivému vedení režiséra.


Vstupné: 60,-Kč, drama  ITALIE 110min                                                                                                                                      


Středa 21.11.  20:00 hod. ANGEL


Vzestup a pád mladé spisovatelky Angel Deverellové, jež svou romantickou literaturou velmi rychle dosáhne oslnivé slávy, bohatství, uznání i velké lásky a stejně rychle svůj ráj ztratí. Ozon tímto filmem, realizovaným ve stylu melodramat 30. a 40. let, s barokně velkolepou výpravou a strhujícím výkonem Romoly Garaiové v hlavní roli, klade obecné otázky o umění a umělci, o tom, odkud pochází jeho inspirace a energie, zda je tvůrce schopen rozlišovat mezi reálným a umělým světem stvořeným vlastní imaginací, zda mu umění život vdechuje či ho z něj vysává…


Vstupné: 60,-Kč, milostné drama  FRANCIE 134min                                                                                                                   


Čtvrtek 22.11.  22:00 hod. 4 MĚSÍCE, 3 TÝDNY A 2 DNY    


Studentka Gabita se s pomocí kamarádky Otilie chystá zbavit nechtěného těhotenství. Je rok 1987 a v Rumunsku je potrat zakázán. Je třeba najít někoho, kdo ho provede pokoutně, a pokud možno levně. Vše je připraveno, ale nic neprobíhá podle plánu. „V roce 1966 byly v Rumunsku zakázány potraty, a tak jsou řady narozených v 70. letech o mnoho početnější než ty dřívější. Na konci éry komunismu se ukázalo, že v té době zemřelo na následky pokoutních potratů víc než půl milionu žen. Potrat tehdy postrádal jakoukoliv morální souvislost, byl chápán spíš jako vzpoura proti režimu,“ říká Cristian Mungiu.


Vstupné: 60,-Kč, drama  RUMUNSKO 110min


                                                                                                                            


Sobota – neděle 24.11. – 25.11.  20:00 hod. KURZ NEGATIVNÍHO MYŠLENÍ


Geirrovi je třiatřicet. Před dvěma lety měl autonehodu, od té doby nemůže chodit a je impotentní. Jeho žena Ingvild, ve snaze zachránit manželství v krizi, pozve na delší návštěvu skupinu tělesně postižených, které vede agilní psycholožka Tori. Dosud sebedestruktivní milovník Johnnyho Cashe a válečných filmů se vzbouří proti nevítané invazi „pozitivní“ energie a za pomoci místy až brutální upřímnosti se pokusí ovládnout situaci. Uvnitř zánovního domu v poklidné čtvrti dochází během jedné noci k zúčtování s falešnou upřímností, dusivým soucitem a zdánlivě osvědčenými metodami léčby duše.


Vstupné: 70,-Kč, černá komedie/drama  NORSKO 80min


                                                                                                           


Úterý 27.11. 20:00 hod. ZTRACENÁ DOVOLENÁ


V roce 2001 našel český cestovatel Láďa ve Švédsku kufr, v němž bylo pouze dvaadvacet pečlivě zabalených negativů. Když je v Praze vyvolal, zjistil, že obsahují 756 fotografií sedmi neznámých Asiatů z jejich cesty po Skandinávii. Dokumentaristka Lucie Králová se společně se svým týmem rozhodla zjistit, zda lze v dnešním propojeném světě někoho vypátrat jenom podle jeho ztracených fotografií. Po výstavě těchto snímků v pražské galerii Mánes následují návštěvy pražských Asiatů, sinologů, kriminalistů, kartářek, inzeráty v německém tisku a dlouhá cesta do míst, kde se neznámí Asiaté fotografovali. Napínavá dokumentární detektivka.


Vstupné: 60,-Kč, dokumentární detektivka  ČR 80min


                                                                                                               


Středa 28.11.  20:00 hod. IRINA PALM


Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne, v zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka, nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojloviæ. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem, který je příběhem sám o sobě.


Vstupné: 60,-Kč, drama  BELGIE/LUC/VB/NĚMECKO 100min


                                                                                                   


Čtvrtek 29.11.  20:00 hod. MISS POTTER


Londýn, 1902. Beatrix Potterové je šestatřicet a jako stará panna žije v područí svých majetných, autoritativních rodičů. Vše se však mění v okamžiku, kdy konečně vydává svou ilustrovanou dětskou knížku o králíčku Petrovi. Beatrix je najednou slavná, bohatá – a otevírá se jí nový svět. Životní osudy britské ilustrátorky, spisovatelky a přírodovědkyně Beatrix Potterové (1866–1943) posloužily jako inspirace stylového vyprávění o talentované, vzdělané a inteligentní ženě, která musí svést zápas o vlastní životní vizi s viktoriánskými předsudky. Hlavních rolí ve filmu, který kombinuje prvky romantické komedie a životopisného příběhu, se ujali Renée Zellwegerová a Ewan McGregor.


Vstupné: 60,-Kč, biografické drama   VB/USA 90min


                                                                                                                 


Na co se můžete těšit v prosinci:


 


1.,2. KOŘENÍ ŽIVOTA


4.,5. MÉ DRUHÉ JÁ


6. INVAZE


8.,9. KRÁLOVSTVÍ


12.,13. PROBUZENÍ TMY


15.,16. CHUŤ LÁSKY


18. INLAND EMPIRE


19.,20. DISTURBIA


 


 


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Vlastní cestou 4/07

Pá Říj 19 , 2007
„Vlastní cestou“ – zní slogan humpoleckého pivovar Bernard. Jak říká jeho spolumajitel: „Hledáme cesty, po kterých jiní nechodí.“ A tak tomu je i ve čtvrtém čísle magazínu, který pivovar pravidelně vydává jako čtvrtletník od října roku 2005. Mohlo by se zdát, že magazín hned zpočátku nasadil laťku hodně vysoko a […]

You May Like

Témata