Běžecké lyžařské trasy na Humpolecku

3

V okolí Humpolce vzniklo bezmála 70 km turistických běžeckých tras. Od zimní sezóny 2008 budou tyto trasy udržovány sněžným skútrem, který byl zakoupen za finanční podpory grantového programu Leader+ a jeho vlastníkem je Mikroregion Zálesí.

Okruh „A“ – trasa: Humpolec – areál školního statku – Čejov – Kejžlice – Lipnice n.S. – Loskoty – Bratroňov – Kojkovičky – Jedouchov – Leština – Panský les – Rozkoš – Humpolec


Délka 40 km, obtížnost střední, Mapa (.pdf 820 kB)




Okruh „B“
– trasa: Humpolec – sport. areál v Okružní ulici – U sv. Václava – Plačkov – Mikulášov – Krasoňov – St. Bříště – Lipovky – Krásná vyhlídka – Humpolec


Délka 29 km, obtížnost střední, Mapa (.pdf 407 kB)


 


Běžecké trasy budou upravovány vždy před víkendem.


 


Běžecké lyžařské stopy jsou v terénu zaznačeny klasickým značením pro turistické běžecké trasy, platným a jednotným  v celé ČR.

 


 


Chování v lyžařské běžecké stopě:



·         
Protijedoucí lyžaři se vyhýbají vpravo. Zvláště pak dávají pozor, aby se neohrozili holemi.


·          Lyžař jedoucí za jiným a chystající se k předběhnutí upozorní lyžaře vpředu slovy: „stopa“, „skol“, případně „pozor“, „uhni“. Ten poté umožní předběhnutí vystoupením ze stopy.


·          Lyžař jedoucí z kopce má přednost.


·          Při odpočívání nebráníme ostatním v pohybu.


·          V běžecké stopě se nechodí bez lyží, neprojíždí se autem ani do ní nevstupují zvířata. Slouží výhradně pro pohyb na běžkách.


·          Usmíváme se na ostatní, aby měli také hezký den.




(Zdroj: http://www.infohumpolec.cz/)


 


 

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Fotbalisté Humpolce bod brali, v Bystřici se hodně zlobili na výkon rozhodčích

myska

3 thoughts on “Běžecké lyžařské trasy na Humpolecku

  1. Sqělý! Jaký stav sněhu ve stopě hlásí humpolecká horská služba? Už je trať sjízdná nebo je potřeba ještě nějaký sníh?

    1. to musíš na Pepu Horkého. Tento starý známý a doufám, že všemi oblíbený horal, bude jezdit se skůtrem a bude odpovědný za kvalitu stop.

      1. To je skvělý, už se těším, jen je otázka, jak k tomu přistoupí „kobylí lidé“. Co si pamatuju, pod Orlíkem se díky jejich pohybu prakticky nikdy moc běžkovat nedalo, leda mimo cesty, mezi stromy, bylo-li opravdu hodně sněhu. Snad nám běžkařům radost kazit nebudou….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Mlýn zvaný ''Humpolecký''

Út Led 8 , 2008
Od jednoho našeho čtenáře a věrného příznivce (mj. bývalého redaktora Humpoláka) jsme dostali upoutávku na zajímavý článek týkající se historického mlýnu, jehož jméno je spojené s názvem našeho města. Proč tomu tak je, se můžete dočíst právě zde. Čtěte dále:   Humpolec otevře autokrosovou sezonu 2023

You May Like

Témata