Jedenáct nových certifikátů regionální značky

Tento týden přibylo do elitní rodiny producentů výrobků pod značkou „Vysočina regionální produkt“ dalších jedenáct firem. Značku v našem regionu užívá už celkem 26 subjektů. Zcela poprvé se značka objeví na regionálním pivu nebo dřevěné lidové hračce.



Po třetím zasedání certifikačního řízení je Vysočina bohatší o další regionální výrobky nesoucí značku se zelenou kopcovitou krajinou. Mezi zatím poslední jedenáctku certifikovaných patří mouky a biomouky z Biomlýna v Březníku, cereální chléb z Telčského pekařství Michala Marka, bramborové polotovary Josefa Sklenáře z Jihlavy, originální kožené plastiky Blanky Mudrové z Rynárce, Havlíčkobroské pivo Rebel, dřevěné lidové hračky a předměty užitého umění od Rudolfa Hupky z Ledče nad Sázavou, ručně dělané bižuterie Evy Kadrnožkové z Vladislavy, Novoříšská keramika,  ručně dělané šperky z dílny Michaely Převrátilové, užitková a dekorativní keramika z Hrnčířství Havran a med od Filipa Lišky z Kamenice nad Lipou.


Certifikáty Vysočina – regionální produkt budou za přítomnosti médií předány novým držitelům na tiskové konferenci kraje Vysočina. Další zasedání certifikační komise je naplánováno na léto letošního roku.


Nové regionální produkty http://www.kr-vysocina.cz/vismo5/galerie3.asp?id_org=450008&id_fotopary=6124&p1=1013 


 

Čtěte dále:   Parkování v centru Pelhřimova je dražší. Připlatí si hlavně místní

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Zasedání zastupitelstev on-line

Pá Úno 27 , 2009
Obyvatelé Vysočiny mohou v přímém přenosu na internetu pravidelně sledovat zasedání krajského zastupitelstva a čtyř měst. Čtěte dále:   Nové obory na školách: na Pelhřimovsku bude Praktická setra i nové lyceum

You May Like

Témata