Gastronomické víkendy Na Kocandě

2

Hotel „Na Kocandě“ v obci Želiv vás zve na kulinářské hody. Například tento blížící se víkend můžete ochutnat italské speciality.

Program gastronomických víkendů:


23. – 25. 7.     italská kuchyně 

                     –  Italská zeleninová polévka Minestrone

                     –  Penne con fungi / italské těstoviny s houbami/
                     –  Penne all Amatriciana/pikantní it. těst. se špekem a feferonkou/
                     –  Špagety na vegetarianský způsob
                     –  Boloňské špagety s parmazánem
                     –  Kuřecí prsa na šalvěji a gril.zel./cuketa,lilek,cibule,paprika/
                     –  Vepřové řízečky picata, fetucine a omáčka se šunkou a 
                        žampiony postrouhané parmazánem
                     
                     –  Tiramisu
 


30. 7. – 1. 8.   sladkovodní ryby


6. – 8. 8.         steaky


13. – 15. 8.     staročeská kuchyně


20. – 22. 8.     italská kuchyně


27. –  29. 8.    mořské plody a steaky


Více na www.kocanda.cz

myska

2 thoughts on “Gastronomické víkendy Na Kocandě

  1. No tak jsme v neděli vyrazili s přítelkyní Na kocandu na oběd. Na programu byla staročeská kuchyně a tak jsem se docela těšil. No nechci být kverulant, ale bylo to docela zklamání. První co nás zarazilo bylo, že když jsme byli optáni co si dáme k pití a přítelkyně se zeptala, zda-li by si mohla dát mojito, tak ji bylo řečeno, že mají docela frmol a že ho nedostane. To mě docela zarazilo, jelikož po place pobýhali asi tři kusy personálu, a přitom v šenku jsme seděli sami a jídelna i terasa venku byly poloprázdné. Nu což. Dostali jsme týdenní jídelní lístek zaměřený na staročeskou domácí kuchyni. Docela se mi zamlouval, byly na něm opravdu staročeské speciality (i když některá jídla byla trochu mimo mísu). Co byla škoda, že ačkoliv bylo 13 hodin tak už některá jídla z hlavního menu byla proškrtaná a nebyly k dispozici. Ale i tak jsme si vcelku vpohodě vybrali. Nabídka byla dostatečná. No já jsem si dal pečenou kachýnku s červeným zelím a k tomu na půl bramborové a houskové knedlíky. Knedlíky byly fajn, oboje zjevně domácí a chutné. Horší už to bylo s kachnou. Né že by to byl nějaký propadák, ale žádná sláva taky ne. Šlo o normálně upečenou kachnu, možná by mohl pana kuchaře někdo poučit o tom, co je to konfitování. Pak by to asi nemělo chybu. Co byl ale propadák bylo červené zelí. Absolutně nezajímavé a bez chuti. Vělká škoda. Přítelkyně si dala do křupava smažené kuřátko na zeleninovém salátě. To mi sice do staročeské kuchyně moc nesedne ale budiž. Kupodivu tohle jídlo nemělo chybu. Kousky kuřete opravdu chutné a hlavně čerstvá neoschlá zelenina v salátu. Docela i dobře vybraná kombinace zeleniny. No po obědě jsme se rozhodli, že já si dám ještě presíčko a přítelkyně zmrzlinovo ovocný pohár. No kávička byla trochu hrůza. To že jsem k ní dostal místo pravé smetany v šálku tadiční rostliné Bůh ví co v plastovém kelímku mě ani tak nešokovalo, ale to kafe. Přehořklé přepražené něco, zřejmně asi nějaká Jihlavanka použitá místo toho co mělo být do presovače použito. A nebo naprosto neuměle připravené. Sodu jsem samozřejmě ke kávě také nedostal. Ale v to jsem ani nedoufal. Zmrzlinový pohár byla další katastrofa. Zmrzlina by ještě jakž takž šla, ale pod pojmem ovoce se na dně válela nějaká sra*ka míchaného ovoce z konzervy, rozplizlá v nějaké přeslazené šťávě odtamtéž. Proboha vždyť je léto!!! Navíc do zmrzliny zapíchnuté nějaké tyčinky, které by člověk očekával křupavé. Místo toho se ale jednalo o nějakou zvlhčelou, zvětralou gumu, která se nedala ani ukousnout. No takže co závěrem? Pokusím se subjektivně ohodnotit.
    Personál: 3
    Hlavní jídlo: 3
    Káva? 5
    Zmrzlinový pohár: 4 (za zmrzlinu, jinak jasná 5)
    Celkové hodnocení: 3-
    Známkováno jako ve škole.
    No, čekal jsem fakt víc. 🙁

    1. Vzhledem k tomu, že se v sobotu 21.8. budu pohybovat v Želivě, schválně tam skočím okoštnout tu jejich italskou kuchyni. Ale říkám ti už předem: mám z toho docela strach. 😉

Napsat komentář: misa Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Next Post

Z nádrže udělali rybník, chatu místo střechy kryje designová plachta. Stavba, ja

St Čvc 21 , 2010
Hotel „Na Kocandě“ v obci Želiv vás zve na kulinářské hody. Například tento blížící se víkend můžete ochutnat italské speciality. Program gastronomických víkendů: 23. – 25. 7.     italská kuchyně                      –  Italská zeleninová polévka Minestrone                     –  Penne con fungi / italské těstoviny s houbami/                     –  Penne all Amatriciana/pikantní it. těst. se špekem a […]

Témata