OHLAS: Kouřit?

Tak se zase začíná brojit proti kuřákům… Sváteční kuřák posílá jeden z pohledů na zákaz kouření.

Tak se zase začíná brojit proti kuřákům. Do plamenů pekelných budou odkazováni oni a tabákový průmysl a možná i ty báby, co v takovém průmyslu dělají a bude apelováno i na ně, aby se raději staly nezaměstnanými žijícími na podpoře. Bude se apelovat na trafikanty a spravedlivý bič boží zasáhne i nevěstince. Armáda spásy bude stát před školami a dávat dětem cukrátka, za slib, že nikdy nezakouří. Dospělý člověk, který bude přistihnut s cigaretou bude veřejně zmrskán.

Bude se hřímat na všechny strany, naříkat nad rakovinou zmařenými životy, nad jedy v cigáru.
Mimochodem, podíval jsem se na stránky, co jsou uváděny jako akce nekuřte a oblil mě pot. Uvádí se tam, že je v cigaretě i DDT. Jak k tomuto „faktu“ autor článku přišel už samozřejmě nepíše. Moc by mě zajímalo, kde by se v cigaretě mohlo DDT vzít? Leda že by jím pořád práškovaly ty tabákové rostlinky – jinak to není možné.

Také někdo argumentuje – podívejte se v Americe, tam se s kuřáky vypořádali! Panečku! Tam se na veřejnosti nekouří.
Ano je to tak. Nějaký čas jsem tam pracovně byl – o polední přestávce mě udivilo, kam to kolegové a kolegyně svorně rychle pádí. Ten úprk se opakoval den za dnem až mi to nedalo, řekl jsem si holt mě budou mít za idiota, no a co, a zeptal jsem se.
“ Jdu si zakouřit.“ Řekla mi kolegyně. ??? Podivil jsem se. „Já myslel, že tady jste všichni nekuřáci.“ Podivil jsem se podruhé. Zasmála se.
„A kam? Tady?“
„Kouříš?“ zeptala se. Svátečně přisvědčil jsem.
A tak o polední přestávce mě vzala s sebou. Do své kuřárny. Kouřit se tady skutečně nikde na veřejnosti nesmí, ale vnitřek soukromého auta není veřejný prostor, a tak to Američané kuřáci vyřešili po svém – chodí si zakouřit do svého obrovitého auta. Auto je vlastně pojízdná kuřárna a jak jsem mohl potom poznat ještě i popelník. Špačky kuřák prostě hází rovnou na podlahu.
Ani v Americe se zákazy nevypořádali s kouřením naopak, prý díky zákazům jich ještě přibývá – na veřejnosti by se ke své vášni nikdy nepřiznali o to víc bafají skrytě a děti jakbysmet.

Čtěte dále:   Dny otevřených dveří - Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina

Zákaz má tu moc vás k zakázané věci naopak přivést – bez něj by vás tak nelákala. I já, když jsem si přečetl agitační stránky na www. nekuřte ač několik let nekouřící jsem vytáhl starou cigaretku a šel si dát šluka.
Na truc vám, kteří se tváříte jako ti správní zachránci světa a přitom chcete lidi jen šesněrovat zákazy. Nakonec, není to akce tabákového průmyslu? Jak jsem říkal, zakázané ovoce je to nejchutnější.

Správce webu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Program filmového festivalu "Historie na Orlíku 2002"

St Čvc 24 , 2002
ojedinělá akce na hradě Orlíku Čtěte dále:   LES

You May Like

Témata