Honzlův Humpolec 2011

MěKIS v Humpolci a Město Humpolec a vás zve na 7.ročník festivalu amatérských divadelních představení HONZLŮV HUMPOLEC 2011.

PROGRAM:


 


Pátek 1. 4. RAJČATŮM SE LETOS NEDAŘÍ (DSJH Humpolec)


Děj komedie vás zavede do zapadlé vesnice, kam přijíždí úspěšná televizní herečka Myra, aby si odpočinula od víru show byznysu a sepsala své vzpomínky. Z vytoužené dovolené ji však vyruší několik sousedů, kteří se snaží novou příchozí nejen poznat, ale navázat s ní i „ty správné sousedské vztahy“. Nerušený pobyt se mění v boj o chvilku klidu a Myra nakonec musí použít rafinované finty, aby si uhájila své soukromí, takže nakonec dojde i na převleky, falešnou sestru, zaříkávání čarodějnice, mazání pelyňkem nebo záhadnou krabici, ve které je možná někdo rozsekaný.


Pátek 8. 4. LOUPEŽNÍCI NA CHLUMU (Ochotnické divadlo Rynárec)


Toto původní drama od německého autora Heinricha Kuna bylo přeloženo již N. Štěpánkem a v roce 1820 vydáno jako divadelní hra, která se s velkým úspěchem hrála v letech 1911 – 1924 v Národním divadle v Praze. Autor dnešního scénáře, F. R. Čech, ji svým osobitým humorem přepracoval do komediálního žánru a poté uvedl v divadle. Děj se odehrává v dobách dávno minulých, avšak po chvíli zjistíme, že ony dávno minulé časy nejsou až zase tak dávno minulé, že původ, postavení, lež, přetvářka, zloba a touha po mamonu nejsou cizí ani současné generaci.


Pátek 15.4. POPEL A PÁLENKA (Divadelní klub Českokrumlovská scéna)


Jak se promění děti v okamžiku, kdy otec zemře: Rodinné vztahy jsou stejné u  nás i ve světě. V obyčejné lidské komedii, i  když hořké, jde o vážné věci. Lidé jsou tam sobečtí a necitliví, nešťastní a nemilovaní. O to víc  je jim třeba lásky a komunikace. Pod nánosem černého humoru je laskavost a porozumění pro lidské slabosti, nikdo není jenom bílý nebo černý. A to byla výzva poprat se herecky s tímto silným příběhem na hraně komična a životní tragédie.

Čtěte dále:   Vánoční koncert: Martin Chodúr – hlas Vánoc

Pátek 29.4. ZÁTOPA, ANEB CO JSME MY, BYLI JSTE I VY (Nezávislé Podšafranické divadlo)


Toto původní drama Příběhy z 20. Století (první republika, válka, násilná kolektivizace) je o malé vysočinské obci, která musela v 70. letech ustoupit přehradní vodě Želivky. Pestré děje, davové scény i intimní dialogy, pitoreskní (mluvící pes) temné i charakterní postavy a různá prostředí (náves, holičství, hřbitov, hospoda) tvoří základní půdorys celé hry, ve které vystupuje 25 herců a živá kapela Pláče kočka.


 



  • Začátky představení jsou v 19:30 hod.
  • Vstupné na jednotlivá představení – 80,- Kč
  • Rezervace a předprodej vstupenek v infocentru Humpolec, Havlíčkovo nám. 91, tel: 565 532 479, mail: mekis@infohumpolec.cz


  • Rezervace jednotlivých vstupenek je možná také on-line.
  • Rezervace abonentek je možná pouze telefonicky nebo osobně v infocentru.
  • Zahájení předprodeje (jednotlivé vstupenky i abonentky) od úterý 1. 3. 2011 v infocentru
  • Prodáváme abonentky (280,- Kč). Zakoupením této abonentky získáte zvýhodněné vstupenky na všechna čtyři představení v rámci festivalu HH.

 Více informací: http://www.infohumpolec.cz/

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Barevné řešení fasády sportovní haly v ul. Hradská

Čt Úno 24 , 2011
Hlasujte v anketě a vyberte nejlepší barevnou variantu pro fasádu sportovní haly v ulici Hradská. Čtěte dále:   IN MARGINE V 8SMIČCE HUMPOLEC

You May Like

Témata