kinotipy

Dubnový program humpoleckého kina nabízí několik filmů, které bychom si neměli nechat ujít

kytice
Mezi očekávané rozhodně patří filmový přepis balad Karla Jaromíra Erbena „Kytice“ od režizéra a kameramana F.A. Brabce. Toto jméno, stejně jako ukázky napovídají, že jde o významný počin v současné české kinematografii a hlavně z hlediska výtvarného.

the plastic people of the universe
Hlavně starý máničky určitě nezapomínají na skupinu „The Plastic People of The Universe“. Nyní se v kinech objevuje stejnojmený dokument o této legendě.

tygr a drakRozhodně nezapomeňte na film režiséra Anga Leeho (Ledová bouře, Rozum a cit) „Tygr a drak“, který sklidil ve světě ovace až nevídané, velké množství oscarových nominací (hovoří se o tom, že Oscara za nejlepší film nedostal jen proto, že se akademici lekli své vlastní odvahy :-)) a sošku Oscara za nejlepší neanglicky mluvený film (kategorie ve které byl nominovaný i český „Musíme si pomáhat“. Recenzi od axla si můžete přečíst tady

„Slepičí úlet“ je výborný animovaný film Nicka Parka o tom, že naděje na svobodu umírá poslední i na slepičí farmě. Obzvlášť, když se na farmě objeví americký kohout Rocky …

marná lásky snaha
Keight Branagh je svými adaptacemi Shakespeara už dobře znám. Tentokrát zasadil Williamovu hru do prostředí roku 1939 ….

Čtěte dále:   Zapojte se do debat Letní žurnalistické školy v Havlíčkově Brodě

kapik

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Expedice Špicberky 2001

Ne Dub 15 , 2001
Čundr z Čech přímo na sever – zpráva č. 4 (závěrečná) Čtěte dále:   Den Země

You May Like

Témata