Nová putovní výstava fotografií regionů Kraje Vysočina k vidění v Pelhřimově

Ve veřejných prostorách Nemocnice Pelhřimov je k vidění již třetí série fotografií, na kterých jsou zobrazeny atraktivity partnerských regionů Kraje Vysočina.

„Nejnovější soubor tvoří celkem 30 velkoplošných fotografií z Dolního Rakouska, Nitranského samosprávného kraje, regionu Champagne-Ardenne, Zakarpatské oblasti Ukrajiny, Tchaj-wanu a samozřejmě z naší Vysočiny,“ zmínil Ladislav Seidl, vedoucí oddělení vnějších vztahů Krajského úřadu Kraje Vysočina a doplnil: „Z každého regionu bylo vybráno pět nejkrásnějších fotek, které zobrazují charakteristickou přírodu a krajinu nebo kulturní dědictví a život v zahraničních regionech, se kterými Kraj Vysočina nejvíce spolupracuje.“

 

 
 

Prvotní idea vytvoření výstavy, která si klade za cíl informovat nejširší veřejnost o existenci zahraničních partnerských regionů, vznikla na konci roku 2010. Fotografie jsou doplněné o popisky, které v širším kontextu informují diváka o zobrazeném místě. Výstavními prostory se staly nemocnice zřizované Krajem Vysočina. V každé z nich zůstává soubor fotografií vždy 4 až 6 měsíců. První putovní výstava (kterou zájemci mohou zhlédnout v přízemí Pavilonu pro matku a dítě v Nemocnici Třebíč) měla tak pozitivní ohlas u klientů nemocnic i nemocničního personálu, že se v roce 2012 připravila série druhá (ta je v současné době prezentovaná ve spojovacím traktu Nemocnice Jihlava – mezi rentgeny a pavilonem interny).

 

Stejně jako dvě předchozí putovní výstavy, bude i její třetí pokračování postupně kolovat v pořadí: Nemocnice Pelhřimov, Nemocnice Havlíčkův Brod, Nemocnice Jihlava, Nemocnice Nové Město na Moravě a Nemocnice Třebíč.

Obrnem.jpg

Obrnem2.jpg

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   Bernardfest 2023

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Zápis - výstavba tenisové haly

Čt Čvn 6 , 2013
Zápis ze schůze finančního odboru – 3.6.2013 Čtěte dále:   Den Země

You May Like

Témata