Rocková Lipnice nezklamala ani po dvacáté!

Lipnice nad Sázavou, 14. 7. 2013 – Kulaté narozeniny oslavil o víkendu jeden z prvních českých porevolučních festivalů. Dvacátou Rockovou Lipnici si v amfiteátru pod hradem v Lipnici nad Sázavou nenechalo ujít asi 1500 návštěvníků, mezi gratulanty byly takové hvězdy jako Aneta Langerová, MIG 21 nebo tradiční návštěvník Mňága a Žďorp.

Jubilejní dvacátý ročník provázelo pravé festivalové počasí a tak si v sobotu 13. července našly cestu do romantického amfiteátru pod hradem davy lidí. „Jsme takový malý rodinný festival, nemáme žádnou agenturu, všechno si zajišťujeme sami nebo s pomocí známých,“ říká organizátor Václav Duben. Za dvacet let se pořadatelé spřátelili i s řadou interpretů, kteří se do Lipnice rádi vrací.

 

Program odstartovala v jednu hodinu odpoledne vysočinská kapela Žralok ve zdi. Po nich se na pódiu objevila formace Soustrast a jako třetí zahrála kapela Premier, která přivezla i nestárnoucího Hrobaře.

 

Tradičním návštěvníkem festivalu je kapela Mňága a Žďorp. „Hrajeme tady zhruba každé dva roky, abychom zase fanoušky naší hudbou neotrávili. Jezdíme sem rádi, když máme čas, jdeme se podívat i do lipnických lomů,“ řekl po vystoupení před roztančeným publikem frontman Petr Fiala. Trochu ostřejší hudbu pak nabídla Doga a Krucipüsk, i to si ale u návštěvníků našlo odezvu. Následovalo vystoupení kapely, která v lipnickém amfiteátru také nevystoupila poprvé. MIG 21 v čele s Jirkou Macháčkem, kteří rozproudili úplně každého a předvedli skvělou show. Před půlnocí vystoupila Aneta Langerová, která se na pódium v Lipnici vrátila po osmi letech. Poprvé pod hradem vystoupila krátce po svém vítězství v první řadě Superstar. „Tenkrát jsem byla ještě hodně nesmělá, za všechno jsem se na pódiu omlouvala. Dneska jsem si to opravdu užila, rádi jsme se sem vrátili, tak třeba zase za 8 let,“ nakousla budoucnost zpěvačka. Jubilejní dvacátý ročník přinesl i překvapení v podobě ohňostroje, který na obloze nad Lipnicí zazářil okolo půlnoci. Definitivní tečku za festivalem pak udělala kapela Škwor, která předvedla i tradiční pyrotechnické efekty.

Čtěte dále:   Zahradní slavnost ZŠ Hálkova

 

Rocková Lipnice možná naposledy

Oslava dvacátých narozenin festivalu byla tak více než důstojná, otázkou ale zůstává jeho budoucnost. Pořadatelé už před jubilejním ročníkem mluvili o tom, že bude zároveň posledním. „Ještě to není definitivní, ale o tom, že to bude naposled, uvažujeme od patnáctého ročníku. Bohužel už to není tak, jak když jsme před dvaceti lety začínali a byli jsme v podstatě jediným festivalem. Dneska je to těžší jak se sponzory, tak s diváky, kteří si mohou vybrat z desítek dalších festivalů. Jsme ale rádi, že letos nezklamali a dokázali, že Rockovou Lipnici mají rádi,“ říká zakladatel festivalu Václav Zástěra. I pro něj připravili ostatní organizátoři překvapení – před ohňostrojem mu předali rockové tričko a nafukovací kytaru. Blahopřání v podobě medailonků na velkoplošné obrazovce přidaly všechny kapely, osobně popřála Aneta Langerová. Václava Zástěru ocenilo potleskem i publikum, které k Rockové Lipnici neodmyslitelně patří už dvě desítky let.

Rocklip13.JPG

Jednou z hvězd 20. Rockové Lipnice byla skupina MIG 21 v čele s energickým Jiřím Macháčkem.

Rocklip132.JPG

Zakladatel Václav Zástěra převzal od ostatních pořadatelů rockové tričko a nafukovací kytaru, nechyběly ani blahopřání kapel.

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Další Farmářské trhy v Humpolci již tento pátek.

Po Čvc 15 , 2013
Dne 19.7.2013 se budou od 9:00 na Horním náměstí v Humpolci konat farmářské trhy. Čtěte dále:   Koncert v Humpolci. Zpěvačka Kateřina Marie Tichá zavzpomínala na Davida Stypku

You May Like

Témata