Trampové se sejdou na Hanesově mlýně. Zazpívá jim taky Nohavica

Něco takového Hanesův mlýn ještě nezažil. Tak mluví o 10. Trampském širáku, který se koná tento víkend, jeho hlavní organizátor.

Tento pátek odstartuje desátý ročník Trampského širáku, který se již tradičně koná na Hanesově mlýně u Štoků.

První festivalový den začne v sedm hodin večer a bude patřit největší hvězdě letošního ročníku, Jaromíru Nohavicovi. Obrovským lákadlem, ostatně jako každoročně, bude i country kapela Hop Trop nebo cenami ověnčený Kamelot, který vystoupí v téměř původní sestavě.

V sobotu pod širým nebem dále zahraje legenda trampské muziky Miki Ryvola. Víkendem, který se ponese v rytmu country hudby, provede návštěvníky osvědčená moderátorská dvojice Zdeněk Schwager a Martina Solarová.

Vzpomínka na Matušku

Velkým tahákem jubilejního Trampského širáku bude také slavná skupina KTO neboli Kamarádi táborových ohňů, kteří svou hudbou připomenou svého nejzářivějšího člena Waldemara Matušku. Sobotní program dále zpestří dámské seskupení Schovanky, country zpěvačka Jitka Vrbová či folková skupina Nezmaři.

Kvalitní trampská hudba však není to jediné, na co se mohou návštěvníci těšit. Svou jedinečnou dřevorubeckou show předvede také čtyřnásobný mistr Evropy a vicemistr světa v timbersports Martin Komárek.

Rozruch do klasické trampské a folkové hudby přinesou kapely Nadoraz a Semtex, jejichž styl se do běžných žánrových kategorií nedá zařadit, avšak slibují netradiční a zábavné vystoupení.

Podle hlavního organizátora festivalu Pavla Solara bude letošní festivalový víkend jedinečný.

"Letos se na Trampském širáku sejde tolik skvělých a výjimečných kapel, že si troufám tvrdit, že Hanesův mlýn ještě něco takového nezažil," prohlásil Solar.

Zatímco páteční noc bude po recitálu Jaromíra Nohavici patřit tradičnímu lidovému candrbálu, v samotném závěru festivalu bude zapálen velký táborový oheň, u kterého společně zahrají některé z účinkujících kapel. O zábavu tak nebude nouze ani v pozdních nočních hodinách.

Zabaví se i děti

Na Trampském širáku si přijdou na své všechny věkové kategorie. Pro rodiče s dětmi budou připraveny soutěže, skákací hrady a projížďky po okolí s koňskou bryčkou nebo v koňských sedlech.

Pořadatelé zajistí také hlídání dětí, aby si i rodiče mohli v klidu poslechnout své oblíbené interprety. Návštěvníci pak mohou bezplatně tábořit přímo v areálu a pro karavany je připraveno parkoviště před hlavní branou.

"Loni při velmi nepříznivém vývoji počasí dorazilo na pět tisíc diváků, což bychom letos, při tom kulatém desátém ročníku, moc rádi překonali," uvedl Solar, který festival již od začátku pořádá.

Díky spolupráci se členy skupiny Hop Trop založil před deseti lety agenturu Sampaj, pod jejíž záštitou organizuje hudební produkce z oblasti folku a country.

Mezi známé počiny agentury patří například jihlavské Zpívaní se Sampajem, na kterém se mimo jiné představil kytarista a zpěvák Karel Plíhal nebo písničkář Jiří Schmitzer.

Trampský širák se každoročně odehrává na Hanesově mlýně, který byl vystavěn na přítoku řeky Šlapanky již v 16. století. Dnes mlýn funguje jako penzion s vlastní restaurací a s prostory pro pořádání různých společenských a kulturních událostí. Celé údolí mlýnského potoka je typické svou malebností a výskytem chráněných rostlin i živočichů.

Zdroj: http://jihlava.idnes.cz/trampove-se-sejdou-na-hanesove-mlyne-zazpiva-jim-taky-nohavica-p7b-/jihlava-zpravy.aspx?c=A130819_1966106_jihlava-zpravy_mkk

Čtěte dále:   Stand up comedy v Píšti u Humpolce - Jiří Charvát

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Z deníku Policie

Út Srp 20 , 2013
Muži vypadly z oblečení sáčky s marihuanou. Tragická nehoda na dálnici D1. Vykradená poliklinika v Humpolci. Čtěte dále:   Peklo v Rozkoši

You May Like

Témata