Jeskynní muž v Humpolci – Caveman

Máte chuť se rozesmát až k slzám? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

Vstupné: 360 Kč, 330 Kč.

Předprodej vstupenek: od 19.8. – infocentrum Humpolec a na předprodejním portále www.ticketportal.cz 
on-line rezervace zde..
vstupenky můžete rezervovat také telefonicky na tel: infocentrum Humpolec, 565 532 479.

Caveman.jpg

Představení mělo premiéru už v roce 2005, ale stále plní divadla po střechy a o lístky se svádí doslova bitvy. Není se čemu divit. Caveman otevírá dveře často opomíjenému tématu rozdílnosti muže a ženy, na nic si nehraje a vše dokáže podat s nadhledem a inteligentním humorem. 
Jaký je rozdíl mezi ženou a mužem?
K nedorozuměním mezi pohlavími dochází v běžném životě velmi často. To není žádnou záhadou a lidé tak nějak podvědomě vnímají, že muži a ženy jsou rozdílné kultury. Americký humanitně vzdělaný herec a dramatik Rob Becker vyšel ze svých znalostí a myšlenku, která vás jistě často napadne, rozvedl a pokusil se o vysvětlení existujících rozdílů. Pomocí své hry vám říká to, co už víte, ale nedokázali jste to formulovat. Caveman je prezentován mužem, ale baví ve stejné míře i ženy, které pokyvují hlavou a nezbývá jim než s jeskynním mužem souhlasit.
Proč jsou muži kreténi?
Podtitul hry zní: Obhajoba jeskynního muže (na obranu pračlověka) a zcela vystihuje autorovu snahu. Diváci pravděpodobně nebudou masově měnit své chování, ale dostanou šanci si uvědomit, proč dochází k častým hádkám a jak jim předejít. Ženy pochopí, proč je muži neposlouchají při sledování fotbalu, proč nevidí, že byly u kadeřníka, nebo nepoznají, že je doma vytřeno. Muži zase uslyší, čím to je, že se ženy bezdůvodně urážejí, ačkoli jejich partner nic neudělal, a možná pochopí, proč jsou v očích žen, řečeno slovy Cavemana, kreténi.
Hra uvádí mnoho příkladů z běžného života a vše přirovnává k podstatě muže lovce a ženy sběračky. Proč ženy nakupování nabíjí a muže ubíjí? Proč je ideálem devadesátých let mrtvý muž – duch Patricka Swayze? A jak je možné, že jsme tak rozdílní a přitom stejní?
Lovci a sběračky
Když se potkají dva muži, jeden pozdraví druhého: „Nazdar ty stará kur….,“ a všechno je v pořádku, přátelé vyrazí do hospody. Vyjádřili si hloubku svého vztahu, který je vřelý, kamarád vlastně řekl, že mu ten druhý chyběl a že ho má rád. Dokážete si však představit, jak by to dopadlo, kdybyste stejnou větu použili při pozdravu své ženy nebo přítelkyně? Příčiny podobných a jiných rozdílů se dozvíte právě v tomto představení.
Nakupování nabíjí i ubíjí. Caveman měl v Americe premiéru v roce 1991, a to v San Francisku. Poté, co objel velkou část Spojených států, se v roce 1995 dostal až na Broadway. V tamějším divadle Helen Hayes se hrál úspěšně po dobu dvou a půl let při neskutečných 702 reprízách, díky čemuž se zapsal do historie jako nejdéle hrané představení jednoho muže.
Jedná se o zcela originální a humorný pohled na odlišné světy, v nichž žijeme, který se nás snaží lehkou formou navést na cestu vzájemného porozumění.  Dalo by se tedy říci, že muž by se neměl pokoušet změnit ženu a ani ona jeho, ale měli by se naučit se vzájemně respektovat.
Není důležité, kterou ze dvou českých alternací uvidíte, protože jsou oba Cavemanové naprosto dokonalí a přesvědčiví, takže vás nemohou zklamat. Jestliže se vám povede koupit lístek, tak budete slzet smíchy, souhlasně vykřikovat a jistě se i na chvíli zamyslíte a uvědomíte si, že mnohé hádky byly zcela zbytečné.


zdroj: www.infohumpolec.cz

Čtěte dále:   Vánoční odpoledne

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Zájezd na Zahradu Čech do Litoměřic

St Srp 28 , 2013
Svaz žen Budíkov pořádá v neděli 15.9.2013 zájezd do Litoměřic – Zahrada Čech Čtěte dále:   O lidech - vystoupení ZUŠ

You May Like

Témata