Začíná 10. ročník ankety „Zlatá jeřabina“

Cena Kraje Vysočina za kulturní počin roku 2013 si stejně jako v minulých letech klade za cíl poukázat na množství zajímavých kulturních akcí probíhajících každoročně v Kraji Vysočina a na příkladnou péči o bohaté kulturní dědictví. Nominujete už nyní své favority!

Ve fázi nominací, které letos probíhají od 10. ledna do 7. února 2014, může každý svůj návrh na oblíbenou kulturní akci nebo příkladnou obnovu památky zaslat elektronicky prostřednictvím nominačního formuláře, který je k dispozici na www.kr-vysocina.cz (tematická stránka kultura, památky a cestovní ruch), na e-mail zlatajerabina@kr-vysocina.cz nebo písemně na adresu Krajský úřad Kraje Vysočina, odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, Žižkova 57, 587 33 Jihlava s označením „Zlatá jeřabina 2013“. Jedinou podmínkou je, aby se daný počin uskutečnil v roce 2013 na území Kraje Vysočina.

 

Nominovat lze např. zajímavé koncerty, festivaly, divadelní nebo hudební přehlídky, ediční počiny, muzejní expozice či výstavy. V oblasti péče o památky může být vodítkem při výběru přehled realizovaných akcí obnovy uskutečněných za finanční podpory samospráv obcí a kraje, který je dostupný na internetových stránkách Kraje Vysočina www.kr-vysocina.cz > kultura, památky a cestovní ruch > památky.

 

Z došlých nominací bude odbornou pracovní skupinou vybráno 30 počinů do kategorie Kulturní aktivita a 30 do kategorie Péče o kulturní dědictví, které se budou následně ucházet o hlasy svých příznivců. Hlasování bude probíhat v březnu a dubnu.

 

Vítězové 9. ročníku ankety  – Zlatá jeřabina 2012:

Kategorie: Kulturní aktivita

1. místo:

Trampský širák – 9. ročník festivalu ve Štokách

2. místo:

Otevřeno Jimramov 2012 – Jimramov

3 místo:

Pojďme tančit – Pelhřimov

 

Kategorie: Péče o kulturní dědictví

1. místo:

Humpolec – Obnova Nápravníkova stavení č. p. 338 a vytvoření expozice Skanzen Zichpil

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Karanténa bude v Humpolci, karneval v Máji

2. místo:

Polná – Obnova a zpřístupnění kostela Nanebevzetí Panny Marie

3. místo:

Nová Říše – Obnova kamenného kříže na kopci Spravedlnost

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Kraj Vysočina hledá stážisty do Bruselu

Po Led 13 , 2014
Kraj Vysočina vypisuje výběrové řízení na neplacenou pozici stážisty v kanceláři Kraje Vysočina v Bruselu na adrese Rue du Commerce 20-22, 1000 Brusel Čtěte dále:   U Jihlavy vznikla farmářská samoobsluha. Platí se do kasičky či QR kódem

You May Like

Témata