Nový průvodce po pivovarech na Vysočině

Novinkou mezi propagačními tiskovinami lákajícími turisty na Vysočinu je mapa s názvem Pivovary na Vysočině.

Nejen turistům zaměřeným na gastronomii představuje třináct regionálních pivovarů. „Vyrobeno bylo pět tisíc výtisků. Mapy jsou k dispozici ve všech pivovarech, před začátkem turistické sezóny budou k dispozici i v turistických centrech,“ uvedla Romana Nejedlá z Vysočina Tourism.


Redakční zpracování textů a informací o pivovarech na Vysočině bylo zcela v režii pracovníků krajské organizace Vysočina Tourism. Kromě kontaktů a představení kompletního sortimentu nabízených piv, najde čtenář v průvodci informace o možnostech stravování, ubytování a kulturního vyžití, doplněné o stručnou historii a současnost jednotlivých pivovarů. V mapě jsou pak všechny pivovary vyznačeny stylově v podobě zátky s příslušným firemním logem. Mapa má obvyklý formát, a tak může posloužit i turistům, kteří dávají přednost návštěvám kulturních památek či technických zajímavostí a unikátů. Například součástí pivovaru v Dalešicích, známého z filmu Postřižiny, je Muzeum rakousko-uherského pivovarnictví, v areálu Podklášterního pivovaru v Třebíči je zase možné navštívit expozici Jaguárů. Ochutnávku želivského piva stojí za to spojit s prohlídkou premonstrátského kláštera a po projížďce na koni či v kočáře se osvěžit pivem z minipivovaru ve Ždírci nad Doubravou, který je součástí zdejšího ranče.

„Vzhledem k tomu, že hodnocení kvality piv není předmětem tohoto materiálu, nebylo třeba všechna nabízená regionální piva ochutnávat. Přesto jsem měla příležitost některé produkty otestovat, a musím říci, že především pivní speciály jsou chuťově velice zajímavé a navíc jejich nabídka je opravdu pestrá,“ upozorňuje Romana Nejedlá. Nová mapa navazuje na brožuru, která vznikla před pěti lety, a byl o ni z řad turistů velký zájem. Nový průvodce po regionálních pivovarech na Vysočině vznikl díky finanční pomoci ROP Jihovýchod.

Více informací Romana Nejedlá, Vysočina Tourism, p. o

zdroj: http://www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   Houby porostou jako po dešti. Podívejte, kde je na Pelhřimovsku největší šance

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

VELKÁ GASTROAKCE NA STŘEDNÍ ŠKOLE INFORMATIKY A CESTOVNÍHO RUCHU

Pá Led 25 , 2013
Gastroden 2012 na Střední škole informatiky a cestovního ruchu v Humpolci je nezapomenutelným zážitkem nejen pro návštěvníky školy, ale také pro studenty, kteří se na Gastrodnu aktivně podíleli. A jak na tento – dle jejich slov „super den“ – vzpomínají? Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Vystoupí cvičená […]

You May Like

Témata