Tradice kvalitního masa v Pacově právě slaví dvacet let

Uznávané a velmi vyhledávané je pacovské řeznictví Václava Klátila. Šestapadesátiletý Václav Klátil za své kvalitní a především poctivé české výrobky získal nespočet ocenění na Mezinárodním mistrovství řezníků a uzenářů v Rakouském Welsu. V sobotu jeho firma navíc oslaví dvacet let od svého založení.

Co Vám jako řezníkovi chutná nejvíce? Nejste už přejedený?

Přejedený nejsem. Maso i výrobky z něj mám velmi rád. Zrovna před
hodinou jsem ochutnal teplou sýrovou klobásu. Asi před měsícem jsem
začal vyrábět pravé vídeňské párky se sýrem, které jsou chuťově velmi
dobré.

Takže asi není den, kdy byste si maso nebo cokoliv z něj odpustil?

Většinou ne. Záleží na práci. Dobré věci ale velmi rád ochutnám. Když
jsem třeba na dovolené, tak se občas přistihnu, že se mi stýská už po
té vůni a chuti masa. To, aby dobře chutnalo, musí být správně odležené,
nasolené a okořeněné.

A co sladké? Dáte si ho občas, abyste vyvážil chutě?

Také ho mám rád, ale že bych ho vyloženě musel, to tedy zase ne.
Spíše preferuji maso a dobré pečivo, teplý chleba to je chuťovka.

Celý rozhovor si můžete přečíst v Deníku Pelhřimovska zde: http://pelhrimovsky.denik.cz/podnikani/20110317_klatil.html

 Pracovní den Václava Klátila začíná zatápěním v udírně. Klobásky zavoní obchodem navečer.
Pracovní den Václava Klátila začíná zatápěním v udírně. Klobásky zavoní obchodem navečer.

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Next Post

Hledá se Studánka Vysočiny roku 2011

Po Bře 21 , 2011
U příležitosti Světového dne vody, který připadá na 22. března, vyhlásilo Občanské sdružení Zelené srdce pátý ročník ankety Studánka Vysočiny roku 2011. „Chceme tak přispět k propagaci těchto pozapomenutých zdrojů čisté vody a zajímavých míst naší přírody opředených mnoha pověstmi,“ vysvětluje Pavel Koubek.

Témata