Sv. Martin přijede do Havlíčkova Brodu opět na bílém koni

HAVLÍČKŮV BROD, 6. listopadu

HAVLÍČKŮV BROD, 6. listopadu – Svátek sv. Martina se blíží a s ním také tradiční Svatomartinský lampiónový průvod. Mateřské centrum Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod pořádá v sobotu 9. listopadu už 18. ročník oblíbené akce a zve malé i velké, rodiny s dětmi a dospělé, aby ochutnaly svatomartinské rohlíčky a přivítaly sv. Martina v parku Budoucnost. 

Svátek sv. Martina se blíží a s ním také tradiční Svatomartinský lampiónový průvod. Mateřské centrum Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod pořádá v sobotu 9. listopadu už 18. ročník oblíbené akce a zve malé i velké, rodiny s dětmi a dospělé, aby ochutnaly svatomartinské rohlíčky a přivítaly sv. Martina v parku Budoucnost.

„Tradičně se v 17.00 hodin sejdeme na dětském hřišti v parku Budoucnost za bývalou Základní školou Rubešovo náměstí. Společně akci zahájíme legendou o sv. Martinovi, kterou přečte moderátorka Marie Valentová, a poté se vydáme na lampiónový průvod kolem rybníka Hastrman a budeme vyhlížet příjezd sv. Martina,“ prozradila Jana Houlíková z Mateřského centra Zvoneček.
Děti budou v průběhu lampiónového průvodu roznášet svatomartinské rohlíčky, které budou den před příjezdem sv. Martina, v pátek 8. listopadu, péct maminky z Mateřského centra Zvoneček společně se seniorkami, které navštěvují havlíčkobrodský Senior point. „Domácí rohlíčky mají vždy velký úspěch, jen se po nich zapráší. Pečení si moc užíváme a vítáme, že nám v posledních dvou letech pomáhají seniorky, které jsou v pečení opravdové odbornice,“ pochvaluje si Jana Houlíková.
Na Svatomartinském lampiónovém průvodu ochutnáte nejen svatomartinské rohlíčky, ale k dispozici bude i stánek s občerstvením, kdyby nepřálo počasí, svatý Martin se opravdu blížil a bylo potřeba se zahřát například teplým nápojem.

plakát

Čtěte dále:   ŘSD nechá rozšířit dálniční odpočívku u Humpolce, přibudou parkovací místa

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Humpolecký Dixieland

St Lis 6 , 2019
Pátek 8.11.2019 20:00 – 21:30 Čtěte dále:   Po stopách Rychlých šípů. Do pátrací hry se mohou zapojit lidé v Humpolci

You May Like

Témata