MPO dočasně pozastavuje přechod na DVB-T2

Ministerstvo průmyslu a obchodu dočasně přeruší přechod na vysílací standard DVB-T2 a prodlouží stávající vysílání ve standardu DVB-T.

Materiál včera schválila vláda. „Ve spolupráci s Českým telekomunikačním úřadem, Českou televizí a s podnikateli, kteří zajišťují šíření celoplošného zemského digitálního televizního vysílání, analyzujeme situaci a dopady vyhlášeného stavu nouze a přijatých opatření na probíhající proces přechodu na nový vysílací standard DVB-T2,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček a dodává: „Abychom v této nelehké době udrželi informovanost obyvatel, která je klíčová, tak jsme se rozhodli dočasně pozastavit přechod na DVB-T2 a prodloužit vysílání ve standardu DVB-T.“

Vznikne tím časový prostor, aby se obyvatelé, kteří ještě nepřešli na nový vysílací standard DVB-T2, nemuseli nyní tímto procesem zabývat a zároveň zůstala zachována jejich informovanost o přijímaných opatřeních.

 

„Podle vývoje situace Ministerstvo průmyslu a obchodu předloží další novelu nařízení, která bude obsahovat aktualizovaný harmonogram procesu přechodu zemského digitálního televizního vysílání ze standardu DVB-T na DVB-T2,“ dodává náměstek ministra pro digitalizaci a inovace Petr Očko.

Přerušení procesu přechodu se netýká jednoho konkrétního vysílače (tj. dojde k vypnutí DVB-T do konce května 2020), a to vysílače Jihlava – Javořice na 30. kanálu, z důvodu mezinárodních koordinačních dohod.

  • tisková zpráva Ministerstva průmyslu a obchodu, www.mpo.cz
Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Do Humpolce jede zahrát Brabec a Svěcený

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek vyzývá: Chataři a chalupáři odložte cesty na Vysočinu

Pá Bře 20 , 2020
S odvoláním na rozhodnutí vlády o zákazu volného pohybu osob platné od 16. března 2020 upozorňuji nejen občany Kraje Vysočina na zákaz volného pohybu osob na území České republiky. Čtěte dále:   Ulice Táborská bude v Pelhřimově dva měsíce neprůjezdná

You May Like

Témata