Taekwondisté mají tři tituly

Na víkendovém mistrovství republiky v taekwondo, moderním bojovém umění, které 44 let od jeho vzniku aktivně vyznává přes 100 milionů lidí po celém světě, brali „ve velkém“ medaile závodníci z Humpolce.

Taekwondisté Humpolce znovu dokázali, že patří mezi absolutní tuzemskou špičku.
Na mezinárodním mistrovství republiky, které se konalo o víkendu v pražské sportovní hale na Folimance, získali v seniorských i juniorských kategoriích celkem devět cenných kovů. „Přesto to nebyla žádná velká medailová žeň, jsme zvyklí na větší úspěchy,“ přesto pravil Petr Lacek, trenér z Teakwondo klubu Humpolec. V Praze měl oddíl osm zástupců. „Třeba nedávno jsme z Velké ceny v Německu přivezli šestnáct zlatých.“
Dva tituly získala v Praze sedmnáctiletá Lenka Kubisková, která kralovala jak juniorské kategorii nad 68 kilogramů, tak i seniorské váze nad 72 kg.
Radim Paťha vyhrál v juniorech do 68 kg a mezi dospělými ztroskotal až ve finále, kde jej porazil Slovák Mihalič z Humenného.
Také Věra Komrsová sahala po zlaté medaili (ve váhové kategorii do 52 kilo) – nakonec skončila druhá. Její souboj s Anetou Komárkovou z Hradce Králové (pátou juniorkou z loňského mistrovství světa) rozhodl po nerozhodném výsledku 3:3 až verdikt rozhodčího.
Druhá byla také juniorka Alena Šejnostová (do 59 kg), v ženách patří bronz Nele Vrbové (do 59 kg), třetí skončili i junioři Vojtěch Krejčí (do 45 kg) a Martin Brávek (do 51 kg). „Jako trenér nejsem nikdy spokojen, takže všechna naše prohraná finále vnímám jako neúspěch,“ prohlásil Lacek.
Čeští závodníci, kterým šlo o nominaci na mistrovství světa, předčili na domácím šampionátu zahraniční výpravy, které do Prahy přicestovaly ze Slovenska, Německa a Chorvatska.
Soutěž týmů vyhráli taekwondisté Hradce Králové. Na světovém šampinátu v německém Garmisch-Partenkirchenu by měli v září startovat i humpolečtí Paťha a Komrsová.

Výsledky: Muži – do 62 kg: Doxanský (Kangsim Praha); do 67 kg: 1. Mihalič (Humenné), 2. Paťha (Teakwondo klub Humpolec); do 72 kg: Berakovič (Metalac Záhřeb); do 78 kg: Veselý (Zlín); do 84 kg: Kadlec (Unterföhring); nad 84 kg: Vašek (oba Frýdek-Místek). Ženy – do 59 kg: 1. Komárková, 2. Procházková (obě Tiger Hradec Králové), 3. Vrbová (Teakwondo klub Humpolec); do 63 kg: Strnadová (Hansoo Kostelec nad Labem); nad 72 kg: 1. Kubisková (Teakwondo klub Humpolec), 2. Frýdlová (TKW Praha). Junioři: do 45 kg: 3. Krejčí; do 51 kg: 3. Brávek; do 68 kg: 1. Paťha. Juniorky: do 52 kg: 2. Komrsková; do 59 kg: 2. Šejnostová; nad 68 kg: 1. Kubisková (všichni Teakwondo klub Humpolec).

Čtěte dále:   Nový rybářský kroužek v Humpolci

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Fotbalista Luboš Kučírek : ''Jsem Gay''

St Čvn 4 , 2003
Doby se mění . Dnes už málokoho překvapí , když se populární sportovci přiznají k tomu , že brali doping , nebo že mají menšinovou sexuální orientaci . Čtěte dále:   Pořadatel roku - poděkování

You May Like

Témata