Olympic oslaví čtyřicetiny

Už bezpočtukrát vyhrožoval Petr Janda tím, že skupina Olympic, která posluchačům dala takové hity jako Jasná zpráva, Pták Rosomák, Želva či Okno mé lásky, definitivně končí svou činnost. V loňském roce ale kapela trojicí velkolepých koncertů úspěšně oslavila čtyřicet let své existence. Jejich dozvukem, je letošní turné „Ferona Olympic Tour 40“, v jehož rámci legendární skupina zavítá 7. června i na Vysočinu.

Místem konání koncertu se stane havlíčkobrodský zimní stadion Kotlina. Koncert začíná od 19 hodin slovenskou předkapelou The Backwards, která se řadí k jedné z nejzdařilejších kopií legendárních Beatles.
Olympici by se na podiu měli objevit od 20 hodin. „Návštěvníci uslyší průřez celou historií kapely. Jejich koncertní program by měl vyjít až na dvě hodiny,“ slibuje jedna z dvojice polenských pořadatelek Naďa Jadrná.
Do Havlíčkova Brodu by kapela měla přijet až v sobotu odpoledne na zvukovou zkoušku a po koncertu by měla hned odjíždět. „Narozdíl od jiných skupin nemají žádné speciální nároky. Jsou v naprosté pohodě,“ říká Jadrná.
Olympic má na svém kontě 3500 písní, personální otřesy a krize i historii, jakou jen může mít rocková kapela působící v malém totalitním státě. „Je to paradox, ale já k úspěchu potřebuji pády. Ty mě pokaždé nakopnou, hodí mi rukavici. O co je ta výzva větší, tím jsem zarputilejší. Škrábat se nahoru je můj životní styl. Ale především je to velká láska k muzice, skládání a ke všemu, co k dobré hudbě patří. Olympic nikdy neměl ránu, která by se hned hrála všude. Naše starty jsou pomalejší, ale písničky déle vydrží. Ze zájmu diváků o koncerty ke čtyřicetiletému výročí skupiny je patrné, že Olympic má stále nějakou hodnotu, že ho lidé chtějí slyšet,“ říká loňský šedesátník Janda. O svém věku však odmítá mluvit. „Šedesátky se dožije každý blb, ale málokterá kapela vydrží hrát čtyřicet let,“ usmívá se.
Vstupenky na koncert jsou stále k dostání v předprodeji za 260 korun, na místě za 300 korun.

Čtěte dále:   Loučení s létem

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Poraněným mláďatům můžete pomoci i vy

Čt Čvn 5 , 2003
Převzatý článek z Listů Pelhřimovska – Vysočina Čtěte dále:   FIMFÁRUM, TOMÁŠ PODRAZIL & STUDIO DAMÚZA

You May Like

Témata