208

1

Vybaví se Vám něco , když uvidíte číslo 208 ?
Že ne ? A co takhle když Vám ho přečtu jako „tů-ou-ejt“ ? Zase nic ? Tak to jste asi nikdy neslyšeli o něčem tak skvělém , jako bylo Radio Luxembourg….





Že jste o něm nikdy neslyšeli – a co takhle scéna z filmu , který viděl snad každý – Šakalí léta : rodinka obědvá za zvuků symfonické hudby , lynoucího se z lampového rádia , přichází „Baby“ a beze slov přeladí na frekvenci  1440 kHz (208m) . Místností začne dunět rock’n’roll a „Baby“ bleskovým hmatem vyryje nožem rysku do skleněného ukazatele frekvencí . „Teď už to najdeš vždycky brouku…“ prohodí mizící Baby . Vy už tohle radio ale bohužel najdete jen na vzpomínkové internetové stránce na www.radiolondon.co.uk/luxy .
Jeho chod se zastavil počátkem devadesátých let , kdy po několikaletém vysílání na satelitním paketu ASTRA došlo k ukončení existence . Nám , kteří jsme ho poslouchali zůstanou hezké vzpomínky na lidi , kteří tohle radio „dělali“ – třeba na Mika Hollise , deejaye z osmdesátých let . Jestli si chcete také připomenout atmosféru starého „laxíku“ , zaserfujte si na výše uvedených stránkách .






Š humpolák 2003


 


Foto : Radio Luxembourg


Autor : Petr Žáček

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Tajemní a zranitelní, žádní upíři. Výstava v Humpolci vás seznámí s netopýry

pierre

One thought on “208

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Pohlednice s Hliníkem

Pá Čvn 13 , 2003
Humpolec má novou, originální pohlednici s motivem Hliníka. K dostání je např. v trafikách u parku Stromovka, kde je unístěn Hliníkův pomník. Pohlednici vydal pan Tomáš Maršík z Humpolce. Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Dost anarchie. Humpolec omezí parkování v centru města

You May Like

Témata