Praktický nástroj pro cyklisty

Pokud jezdíte na kole a zajímají Vás informace o trase a nestačí vám cyklocomputer na řídítkách nebo mapa, vyzkoušejte jeden velice praktický prográmek.

Program pro plánování libovolných tras po 26-ti oblastech ČR a SR. Zvolíte si startovní bod vaší výpravy a postupně se proklikáváte rozcestími na každém dalším místě. Přímo se zobrazuje profil trasy. Z něj můžete zjistit, jakého značení se na úsecích držet, jaký terén očekávat, kdy Vás čeká pekelné stoupání, kolik kilometrů máte v nohách v kterém bodě, atd…
K cestám a místům jsou připojeny užitečné informace. Je možno zobrazit statistiku trasy (sklon stoupaní/klesání, extrémní body trasy, převýšení, nastoupané metry, údaje, kterými povrchy cest je trasa tvořena,…) Profil trasy je možné vytisknout nebo exportovat do formátu BMP (využijete např. na svých stránkách – kolo.pc.cz v oddělení Beskydy mluví za vše). Pokud se v nabízených oblastech neorientujete, jsou k programu připojeny i připravené a odzkoušené trasy. Dále je možno vést si záznamy o vašich výpravách včetně kilometráže a průměrné rychlosti.


Tento program si můžete stáhnout zdarma ze stránek: http://www.jaspet.cz/eagle/eagle_trasy.htm Jako neregistrovaného uživatele vás software bude nutit k různým nesmyslným úkonům, jako třeba opisování čísel. Pokud opíšete nesprávně, program je ukončen. Registrace stojí pouhých 140,- Kč + 59,- Kč za každou oblast. Což za plnou verzi velice užitečného programu určitě není mnoho. V seznamu oblastí najdeme také oblast havlíčkobrodska, kde najdeme mnoho „bodů“ z naší humpolecké oblasti. Všem cyklistům doporučuji vyzkoušet.


Čtěte dále:   Rybářské závody o 100 kilové prase + dětské rybářské závody, jednotlivců i družstev

olaf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Fotbal ve výsledcích: krajský přebor vyhrál Ždírec

Út Čvn 24 , 2003
Vítězem premiérového ročníku krajského přeboru Vysočiny se stali fotbalisté Ždírce nad Doubravou. Definitivně o tom rozhodla jejich sobotní výhra 3:1 v Humpolci. Ždírec vyhrál soutěž se čtyřbodovým náskokem a po roční přestávce se vrací do divize. Na druhém místě skončila Bystřice nad Pernštejnem. Do 1. A třídy sestupuje mužstvo Pacova, […]

You May Like

Témata