Horní náměstí v Humpolci se na Pivní slavnosti uzavírá.

stanovisko pivovaru Bernard

Za základě četných dotazů jsme se rozhodli podrobně informovat o přípravě již 7. ročníku Pivních slavností, které se tradičně konají druhý srpnový víkend v Humpolci na Horním náměstí.
Vzhledem k tomu, že v letošním roce poprvé Rodinný pivovar Bernard pořádá Pivní slavnosti sám, bez spolupráce a finanční podpory od Svazu malých nezávislých pivovarů, bylo nutné připravit některé organizační změny.
Myslíme, že tato akce svým rozsahem přesahuje region Humpolce a podobných kulturních událostí ve městě mnoho není. Je naším přáním, aby byly Pivní slavnosti vnímány jako společná akce všech občanů a firem ve městě Humpolec. Protože bylo třeba získat více finanční prostředků od ostatních firem,
oslovili jsme řadu subjektů. S potěšením můžeme konstatovat, že se podařilo získat více jak 40 partnerů. Přesto získaná částka zdaleka nedosahuje částky
800 tis. Kč, které jsou nutné pro zajištění celé akce. Po dlouhých úvahách jsme nakonec museli přistoupit k zavedení vstupného. Letos jsme se rozhodli pro částku spíše symbolickou a to 60,- Kč na oba dva dny Pivních slavností. Tato částka se může i tak někomu zdát příliš vysoká, ale je potřeba si uvědomit, že dnes nic není zadarmo. Návštěva samostatného koncertu z pozvaných kapel /viz. program/ by vás přišla někdy i více jak na 150 korun. Snahou nás pořadatelů je nabídnout všem Humpolákům, ale i ostatním příznivcům dobrého piva z širokého okolí, různorodý a kvalitní kulturní program. Na organizaci se pracuje dlouhé měsíce a příprava programu nejenom z finančních důvodů není jednoduchá. Je nutné zajistit pódium, elektřinu, vodu, ozvučení, sociální zázemí a propagaci, ochranku, ale především kvalitní program, který osloví nejširší publikum. Od odpoledních soutěží pro nejmladší až po dechovku pro starší generaci.
Proto nás mrzí, některé neoprávněné reakce na skladbu programu, uzavírku náměstí a vybírání vstupného. Vždyť jenom pro personální obsazení stánků musí pivovar zajistit šedesát brigádníků. Kdo kritizuje Pivní slavnosti předem a zdá se mu, že vstupné je nesmysl, opravdu neví o čem mluví. Kritizuje tím práci mnoha lidí, kteří se snaží, aby byl Humpolec opět po roce v popředí zájmu a vědělo se o něm.
Vstupné 60 korun platí na oba dva dny s tím, že při koupi vstupenky dostanete na předloktí razítko, které druhý den při kontrole ukážete pořadatelům. Z toho vyplývá, že vstupenka je nepřenosná. Co se týká uzavření náměstí, bude v pátek od 14 hod. a v sobotu od 9 hod. Obchody, které jsou v uzavřené zóně byly
o situaci informovány a až na jedno drobné nepochopení, vyšly pivovaru vstříc.
Častou otázkou je účast ostatních pivovarů na Pivních slavnostech. V minulých letech jsme vždy v Humpolci přivítali některé pivovary a proto jsme jim i letos nabídli účast. Bohužel všechny, především z ekonomických důvodů účast na Pivních slavnostech v Humpolci odmítly.
Přesto nabídka piva bude dostatečně široká, protože Rodinný pivovar zde bude čepovat celou škálu svých výrobků. Od desítky až po čtrnáctku, polotmavé, černé a speciály.
Asi jsme nedokázali odpovědět na všechny vaše zvídavé otázky, ale přesto věříme, že se na svoje pivní slavnosti přijdete podívat. Teď už si můžeme pouze přát, aby nám při nich přálo počasí.

Čtěte dále:   O lidech - vystoupení ZUŠ

Správce webu

2 thoughts on “Horní náměstí v Humpolci se na Pivní slavnosti uzavírá.

  1. Nechci tu být za největšího prudiče, takže bych chtěl poděkovat za informace a jen dodat, že to tu mohlo být dříve, od toho tu ten internet máme…
    Mimochodem:“Častou otázkou je účast ostatních pivovarů na Pivních slavnostech. V minulých letech jsme vždy v Humpolci přivítali některé pivovary a proto jsme jim i letos nabídli účast. Bohužel všechny, především z ekonomických důvodů účast na Pivních slavnostech v Humpolci odmítly.“ ===>> To byla ta akce v minulích letech pro vsechny ty pivovary ztrátová???

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Slavnosti piva v Humpolci 2001

Út Srp 14 , 2001
ohlédnutí Čtěte dále:   Program loutkového divadla v Humpolci

You May Like

Témata