Humpolecké zastupitelstvo i rada mají nového člena

Po odchodu radního Jana Kotena z humpoleckého zastupitelstva, jehož nové zaměstnání by se neslučovalo s prací v zastupitelstvu a radě, byl jmenován nový člen za ODS Walter Vogel. Zároveň zastupitelé volili nového člena do městské rady. Navržen byl za KSČM Jan Vondrák a za ODS Petr Bendl, ten nakonec v tajné volbě zvítězil s počtem dvanácti hlasů. Přítomno bylo dvacet zastupitelů.

Komunisté křeslo nezískali

Na uvolněné místo v humpolecké městské radě měli zálusk místní komunisté. Nakonec post uhájila Občanská demokratická strana, rezignujícího Jana Kotena, dlouholetého bývalého starostu, který vytrvale čelil snahám komunistů proniknout k moci ve městě, střídá jeho stranický kolega Petr Bendl. Výměna uvolněného křesla v sedmičlenné radě města byla ale složitější, než se původně očekávalo. Podle nynějšího starosty Humpolce za ODS Jiřího Kučery šlo ze strany komunistů o pokus změnit povolební rozdělení sil v rozhodujících orgánech města. Lídr humpoleckých komunistů Václav Štěpán řekl: „O tom, že budeme navrhovat vlastního kandidáta, rozhodl městský výbor KSČM. Brali jsme to jako otevřenou soutěž bez jakýchkoliv postranních úmyslů.“ Štěpánovi lidé ale nakonec neuspěli, jejich kandidát na radního Jan Vondrák dostal osm hlasů, zatímco Petr Bendl hlasů dvanáct. „Nečekali jsme lepší výsledek,“ přiznal po neúspěšném pokusu Štěpán. Komunistická strana se v Humpolci těšila z dobrého volebního výsledku i v minulých volebních obdobích, ale až do loňských voleb nikdy do rady nepronikla.

Čtěte dále:   Veřejná prezentace stoupacího pruhu Humpolec-Rozkoš, doplněno

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Stávka učitelů

Čt Říj 2 , 2003
1. září proběhla stávka učitelů na školách. Pomineme-li sporné výsledky, je velmi zajímavé, jak o téhle akci referovaly noviny. Čtěte dále:   Oprava za čtyřiadvacet milionů: na Okružní v Humpolci už brzy vyjedou frézy

You May Like

Témata