Stávkující nemocnice v kraji

V nemocnicích v Jihlavě a Havlíčkově Brodě se stávkuje dál.

Schůzka lékařských odborářů v úterý 4.11.2003 a zástupců kraje Vysočina zůstala bez výsledku. Zatímco lékaři požadovali navrácení nadtarifní části platů, krajští radní hovořili o svých úspěších v řešení zadluženosti nemocnic. Zástupce odborů v Havlíčkově Brodě Pavel Kunor Regionu řekl, že se protesty pokračují a méně důležité se operace budou i nadále odkládat.


Za dva týdny už lékaři v Jihlavě, Třebíči a Havlíčkově Brodě odložili přibližně 300 operací. Jak přiznali sami odboráři, některým pacientům může odklad způsobit zdravotní komplikace. Protesty by podle odhadů samotných lékařů mohly trvat až do konce roku, možná i déle.


Nejmenované zdroje z nemocničního personálu v HB Humpolákovi odpověděly, že atmosféra např. v nemocnici v Havlíčkově Brodě je velice napjatá. Ještě donedávna byl kolektiv lékařů a sester ve velice dobré pracovní pohodě a vše uvnitř fungovalo skvěle. Tato atmosféra se samozřejmě také přenášela na spokojené klienty – pacienty. Teď je však všechno jinak. „Nikdo neví co bude a tak jsou všichni naštvaní a tato atmosféra se mezi lidmi velice rychle rozšiřuje“ sdělil nám jeden zaměstnanec lékařského personálu.

Čtěte dále:   Jen některá města na Pelhřimovsku začala rok 2024 se schváleným rozpočtem

olaf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Jed

So Lis 8 , 2003
„Vazena pani, na co vam ten jed bude?“ „Chci zabit sveho manzela!“ „Ale ja Vam nemuzu ten jed prodat, abyste nekoho zavrazdila!“ Čtěte dále:   Jen některá města na Pelhřimovsku začala rok 2024 se schváleným rozpočtem

You May Like

Témata