Atlas sleduje stopy hudebního velikána

V distribuční síti knihkupců se v těchto dnech objevil nový atlas Po stopách Gustava Mahlera v Čechách a na Moravě. Příznivce skladatele světového jména obohatí o prameny jeho tvorby a zároveň usnadní putování po hudebníkových stopách. Na základě mnohaleté badatelské činnosti Jiřího Rychetského je prokázáno, že ke jménu Gustava Mahlera a jeho předkům se pojí názvy mnoha obcí a měst naší republiky.

Je to mimo jiné Chmelná, Pravonín, Lipnice nad Sázavou, Ledeč nad Sázavou, Kaliště, Jihlava, Moravany u Ronova, Ronov nad Doubravou, Želiv, Vlašim, Čechtice, Cheb, Olomouc, Mariánské Lázně, Brno, Hodonín, Humpolec a Praha. Snaha zpřístupnit tyto poznatky široké veřejnosti vedla k vytvoření průvodce po Mahlerových stopách formou atlasu. Práce na vydání trvala celých deset let. „Zjistil jsem, že jen několik pamětihodností zůstalo zachováno do dnešních dnů v původní podobě. Některé domy už mají zcela odlišnou tvář, některé chátrají nebo byly zbořeny. Nicméně všechna zastavení jsou na mapách vyznačena,“uvedl Jiří Rychetský. O osobnost a dílo Gustava Mahlera je ve světě obrovský zájem, proto byla textová část atlasu přeložena do pěti světových jazyků. Součástí je množství mapových příloh a fotografií. Titul vznikl za finanční podpory Fondu Vysočina, města Humpolce, Nadace Židovské obce v Praze, a mnoha dalších institucí.

Čtěte dále:   Loučení s létem

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Oznámení městského úřadu

Čt Led 29 , 2004
Město Humpolec na základě zákona č. 128/2000 Sb. zveřejňuje před projednáním v Zastupitelstvu města Humpolec záměr prodeje a směny následujících nemovitostí. Čtěte dále:   Vstupenky na Galakoncert v prodeji

You May Like

Témata