Muzeum se plní žánrovými obrazy různých podob

1

Ve výstavním sále muzea na Horním náměstí pokračuje do 26. března výstava obrazů Petry Timurové na téma Jiné světy. Jedná se o expozici strukturálních obrazových abstrakcí. Autorka se zpočátku zabývala naivním uměním. Fascinuje ji symbolika a barevná škála odstínů. Svůj vnitřní svět a pocity vyjadřuje v básních a prostřednictvím obrazů. Ve výstavním sále na Dolním náměstí představuje kolekci obrazů, namalovaných za posledních deset let, autor Jiří Kotek. Regionální amatérský výtvarník se prozatím účastnil pouze kolektivních výstav a tato je první samostatnou.

Čtěte dále:   Vánoční odpoledne

Axl

One thought on “Muzeum se plní žánrovými obrazy různých podob

  1. Doporučuji obě výstavy. Zejména pan Kotek je skvělej, byla jsem tam dvakrát a nejlepší je obraz „Velká touha malého ptáčka“. TaTimurová je trochu nevyhraněná řekla bych začátečnice a z těch obrázků přechází oči. Užijte si to!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Žáby vystřídají vůně exotické země

Čt Bře 18 , 2004
Už druhé setkání z cyklu Tři setkání s přírodou se uskuteční právě dnes od 17 hodin v literárním klubu městské knihovny. Nese název Proč se žáby stěhují. Zájemci se z úst Pavla Koubka dozvědí, čím jsou žáby užitečné, proč a před kým potřebují chránit. Nedaleko Humpolce se totiž každoročně uskutečňuje […]

You May Like

Témata