Plastikové krávy se valí do Prahy

12

Cowparade – kulturní happening letos zavítá do Prahy

cowparadeV průběhu června až září budou parky a náměstí našeho hlavního města hostit desítky či stovky pasoucích se soch krav. Vybraní výtvarníci přetvoří bílé sochy krav ke svým představám a předvedou je veřejnosti. Nakonec budou krávy v říjnu vydraženy v aukci a výtěžek použit pro dětské charitativní prostředky. Již nyní cowparade vytěžila 500 000 Kč při slavnostním  galavečeru ISP.
Tento světový kulturní projekt vznikl v roce 1998 v Curychu a od té doby navštívil již 18 metropolí. Letos budou krávy k vidění kromě Prahy i v anglickém Manchesteru, švédském Stockholmu a pensylvánském Harrisburgu, kde bydlí Axl. Tak doufám, že se něco dozvíme o amerických krávách :-).
Více o projektu na http://www.cowparade.cz nebo na http://www.cowparade.com

Čtěte dále:   Férová snídaně na podporu fairtradových a lokálních pěstitelů

kapik

12 thoughts on “Plastikové krávy se valí do Prahy

  1. Jasně. Byli jsme, viděli jsme. Je to docela pěkné. Mě se stejně nejvíc líbila ale kráva hokejista, která byla vystavena před halou Hershey Bears. Viz. obrázky.

    1. jo typicky americky kravy. Ja jsem videl saudkovu kravu a kravu sary saudkovy a ty vypadaj dost pekne. A vcera jsem pro jednoho malire pripravoval mp3jky, ktery by meli z jedny kravy hrat, to by mohlo bejt taky docela dobry

          1. jo, ja vim, ze to neni zadna sranda. taky se smeju jenom obcas, nekdy tise zurim a hlavne – proto ctu tyhle platky. uz par let. A muzu srovnavat projevy komunistu v roce 2001 a ted. Jsou si cim dal jistejsi v kramflecich. A cim dal tim otevreneji hlasaji sve idealy a nejvetsi prusvih je, ze cim dal tim vice lidi zacina verit, ze kdyz budou mit vsichni vsechno dohromady ze se budeme mit lepe …..

          2. on totiz projev „novinaru“ z halo novin je uplne stejny jako z padesatych let, bych rekl. A zajimave je, ze to nikomu nevadi asi moc nevadi.

          3. ale vadi. Vadi to spouste lidi. Jenze zakazat to nelze a to jedine, co fungovalo, totiz kritika a argumenty proti pod kazdym clankem uz zakazali sami komunisti.

            Poslednim hrebickem do rakve byla polemika clena KSCM o marxismu citajici cca 1200 prispevku a soustavne napadani soudruha Exnera jeho byvalou milenkou, ktera se mu po zadech chtela vysplhat ke korytu a nevyslo ji to.
            Tim take odpovidam na tvou puvodni otazku – co a proc ctu. Vadi mi co se tam, pise, ignorovat to nelze, zakazat taky ne. Alespon vim, co se deje a co chystaji 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Za Hliníkem do Humpolce

Čt Kvě 6 , 2004
Horosvatokateřinská Sportovní a Kulturní Agentura vás zve na výlet historickým Krušnohorským expresem s BERNARDEM za Hliníkem do Humpolce Čtěte dále:   Strašidelná bojovka ve Stromovce

You May Like

Témata