Okružní ulici v Humpolci oddělí od domů protihluková stěna

2

Obyvatelé Okružní ulice v Humpolci si oddechnou. Od rušné silnice je brzy oddělí protihluková stěna. Na krajskou silnici druhé třídy navazuje přivaděč na dálnici a průmyslová zóna. Obyvatelé rodinných domů nebo dětského domova v její blízkosti kvůli husté dopravě trpí nadměrným hlukem, vibracemi i prachem.

Ochranná zeď by měla být dokončena do poloviny příštího roku, řekl hejtman František Dohnal. Respektovali jsme doporučení hygienické služby, řekl. Zhruba tři metry vysoká stěna bude rozčleněna do sedmi úseků, podle rozmístění obytné zástavby. Celková délka přesáhne 320 metrů. Bude stát několik milionů korun. Přesnější náklady ale hejtman neuvedl s tím, že začíná výběrové řízení.

Pro letošní rok jsou na stavbu v krajském rozpočtu vyčleněny více než tři miliony korun. Podle předběžných dohod se na nákladech bude podílet i město Humpolec.

Spolupráce je zatím administrativní, finanční je otázkou dalšího jednání, řekl humpolecký starosta Jiří Kučera. O tom, jakou částkou se bude město podílet, podle něj rozhodne zastupitelstvo.

Pokud by se stěna nestavěla, kvůli nadměrnému hluku by hygienická stanice asi zastavila rozvoj přilehlé průmyslové zóny. Nyní v ní dokončila závod na výrobu autodílů japonská společnost, a proto se předpokládá další zvýšení počtu kamionů. Hladina hluku však podle starosty překračuje povolené limity již nyní.

Zdroj: MF-DNES

Čtěte dále:   Střelba, kozy a zpěv. Vánoční trh v Humpolci připomínal spíše jaro

Axl

2 thoughts on “Okružní ulici v Humpolci oddělí od domů protihluková stěna

  1. HA HA, no to teda bude super…my bydlíme na Okružní a absolutně nám provoz nevadí…víc mi asi bude vadit ta 3m zeď!!! to bude šílený!! Budu si připadat jak nějakej křeček v tunelu….fakt dobrej nápad!! Lepší by bylo vybudovat nějakej obchvat ale tohle???? To snad nemyslej vážně! Jsem na to moc zvědavej!

    1. Obchvat? Kudy? Na jedne strane kopce a pivovarske prameny, na druhe dalnice a cejovsky kopec. Humpolec je bohuzel „neobchvatitelny“. Par lidi z Okruzni znam provoz jim docela vadi. Taky znam par lidi od dalnice a ti si stěnu pochvaluji…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Můj svět, moje banka

So Lis 13 , 2004
Není tomu tak dávno co se u humpoleckého pivovaru objevil natáčecí štáb a kamery. „Nevíte co se děje? Nevíte co to tam točej?“, ptali se všichni. Nikdo nic nevěděl, a kdo věděl nechtěl říct. Dneska už to víme. Čtěte dále:   Barevní papoušci přiletěli za klienty SeneCura SeniorCentra Humpolec

You May Like

Témata