ÚVAHA: Je muž beta verzí člověka?

Sobotní MF Dnes (10.11.2001) si klade otázku: Je Bůh žena? a v článku nazvaném Adamova druhá polovina informuje o snahách feministek o netradiční, zato však „politicky korektní“ interpretaci biblických textů, týkajících se stvoření člověka.

Podle nich Adam nebyl mužem, ale jakýmsi bezpohlavním stvořením, které vzápětí bylo rozděleno na dvě zcela rovnocenné bytosti, muže a ženu.

Tato snaha feministek dosáhnout za každou cenu rovnoprávnosti s muži se mi ale jeví krajně pošetilou. Není mi totiž jasná jedna věc: proč by se měly ženy tímto způsobem snižovat na úroveň tak nedokonalých tvorů, jako jsou pouzí muži? Z původní interpretace Bible přece jasně vyplývá, že právě žena je plnohodnotným člověkem, zatímco muž je pouhou beta verzí člověka. Tato hypotéza je nejen snadno doložitelná textem Bible, ale také se opakovaně potvrzuje v každodenním životě.

V hardwaru to není

Čím se člověk (stvořený k obrazu Božímu) liší od ostatních živých tvorů? Spočívá ta jeho vyšší dokonalost v hardwaru (HW) nebo v softwaru (SW)? Samozřejmě, v HW lze pozorovat jasné odlišnosti u jednotlivých živočišných druhů, ale že by právě v tom člověk nějak vyčníval nad ostatními, to se rozhodně říci nedá. Co různá zvířata zvládnou „od přírody“ jaksi sama, hravě a bez problémů (například létat, vyvinout rychlost 100 km/h, orientovat se pomocí sonaru a spoustu dalších užitečných věcí), musí člověk pracně a upoceně teprve vynalézat metodou pokus-omyl. I na tak jednoduchou věc, jako je adaptace na změnu teploty při střídání ročních období, člověk potřebuje spoustu pomocných obezliček, jako je zimní oblečení, letní oblečení, topení nebo klimatizace. A navíc ještě při výrobě těchto obezliček poškozuje životní prostředí sobě i ostatním tvorům. Naproti tomu zvířatům stačí jednoduše vyměnit zimní srst za letní a mají vystaráno!

Takže říci, že člověk se odlišuje od zvířat právě dokonalejším HW, by byla evidentní nepravda.

Rozdíl spočívá v softwaru

To, co dělá člověka člověkem, je především jeho software (SW), neboli duše, intelekt, schopnost myslet… Každý, kdo tento text na internetu čte, je minimálně uživatelem počítačového SW, ba někteří čtenáři jsou dokonce schopni počítačové programy sami psát. Takže jim určitě nemusím sáhodlouze vysvětlovat, co je to tzv. beta verze počítačového programu – je to verze syrová, nedokonalá, plná chyb a nedodělků, kterou dává programátor z ruky jenom za tím účelem, aby se všechny ty chyby lépe podařilo vychytat. Také Bůh při vývoji člověčího SW musel postupovat podobně. Nejprve přišla beta verze, tj. Adam, a teprve potom, po získání zkušeností, po odladění a vychytání chyb a navržení dokonalejších funkcí, přistoupil Bůh k vytvoření verze ostré – tj. Evy. Přesně tak to také stojí v Bibli.

Čtěte dále:   Retro-bazar Milotice

Ne že by ta Eva byla prosta všech chyb (základním programátorským axiomem je, že SW bez chyby přece nevytvoří ani sám Bůh), ale přece jen – ve srovnání s tou beta verzí (Adamem) je pokrok evidentní a jasně patrný. Sice ne každá beta verze člověka je ochotna to uznat, ale to už je problém té bety samotné a jejího vlastního nedokonalého vnímání světa.

Některé bety ale šíří fámy, že žena prý je jenom demo verzí člověka, protože prý:

-buď má omezenou dobu užívání
-nebo má nejlepší funkce zakázané
-nebo stále kecá, aby si ji člověk (zde rozuměj: beta verze člověka) zaregistroval

Toto je ale jenom velmi povrchní a málo promyšlený názor, svědčící o tom, že mnohé bety zatím nejsou schopny vůbec pochopit pravou podstatu věci. Každý programátor přece ví, že nejlepší funkce se mohou v demo verzi jevit nedostupnými nikoliv snad proto, že by v tomto vývojovém stádiu nebyly k dispozici v plně funkční a dotažené podobě, ale proto, že jsou navenek zcela záměrně předváděny pouze v náznacích. Tato evidentní skutečnost ale mnohým, pravé podstaty věci neznalým betám zatím nedochází.

Jsou i vyšší bytosti

Hluboce si uvědomuji, že mnohé bety ponesou toto odhalení skutečné pravdy o nich samotných velmi těžce. Tyto bety doposud pevně věřily tomu, že nejdokonalejším tvorem (tzv. pánem tvorstva) je muž. Představa, že nejdokonalejším tvorem je právě žena, pro ně musí být velmi potupná a zdrcující. Proto je předem upozorňuji, že skutečnost je ještě složitější. Každý člověk (dokonce i jeho beta verze!), který vlastní psa, mi jistě ochotně dosvědčí, že mnohem vyšší bytostí než člověk je přece pes! Ten je totiž v záležitostech jako láska, věrnost, schopnost odpouštět, schopnost přinášet radost a tišit žal… určitě nejméně o třídu výš než člověk, neřku-li než pouhá beta verze člověka.

Výzva pro feministky<br>

Milé feministky, ustaňte ve svých kontraproduktivních snahách vyrovnat se nedokonalým betám (správně by se totiž měla použít formulace „poklesnout na úroveň nedokonalých bet“) a raději si uvědomte, čím opravdu jste!

Výzva pro bety

Milé bety, dříve, než napíšete svoji reakci na tento text (a zejména názor na jeho autorku:-), strčte hlavu do kbelíku se studenou vodou a potom napočítejte do sta. Nezapomínejte, že i jednotlivé bety se mohou nacházet v různých vývojových stádiích své (ne)dokonalosti a tím, jaká bude vaše reakce, dáte sami nejlépe najevo, čím opravdu jste!

Správce webu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

KURSK: Pojďme si probrat všechna Co když to bylo takhle

St Lis 21 , 2001
Včera jsme se dozvěděli, co k nehodě Kursku říká viceadmirál Mocak Čtěte dále:   V Humpolci se rozloučili létem bramborovou dokopnou

You May Like

Témata