Květnové radniční listy

9

Občasník, který vydává Městský úřad v Humpolci a je zdarma distribuován v tištěné, papírové formě do každé rodiny si můžete zde přečíst v elektronické podobě. Květnové číslo si nyní můžete stáhnout přímo na našich stránkách.


K otevření potřebujete mít nainstalovaný Acrobat Reader®.

Zde je odkazy na PDF soubor ke stažení:

Květnové radniční listy roku 2005

Jinak na stránkách městského úřadu je možno si také v současné chvíli prohlédnout Regulační plán (RPn) Cípek – návrh závazné části.

Čtěte dále:   Oznámení o přerušení elektrické energie dne 7.6.

Axl

9 thoughts on “Květnové radniční listy

  1. Sice jsem se zařekl, že nebudu rýpat a kritizovat na Humpolákovi, ale protože jsem při čtení RL na květen „nadskočil“ hned dvakrát nedá mi to:

    1: Článek „Město Humpolec a ZŠ
    Humpolec, Hradská 894
    aneb
    spolupráce trochu
    jinak…“
    a žlučovitá pasáž „Ti z Vás, kteří rádi chodí
    do tohoto koutu přírody ať již na procházku
    či na houby, jistě mnohokrát
    zaznamenali „nepořádek“ (viz. foto).
    Tento prostor patří kraji Vysočina
    (bude písemně informován pracovník
    úřadu), ale je to zřejmě od krajského
    města hodně daleko (?) a SÚS
    Humpolec nestíhá?!“

    2: Článek „…SEPAROVANÝ ODPAD VE
    MĚSTĚ…MŮŽEME POMOCI
    VŠICHNI!?…
    a pasáž „zhoršování
    životního prostředí a čistoty ve městě
    podílí i některé podnikající fyzické
    i právnické osoby, které svým nezákonným
    hospodařením s odpady
    zaplňují odpady kontejnery určené
    k ukládání odpadu obyvatelům
    města.“
    TEDY: nejsem obyvatelem Humpolce?

      1. Pokud víme,že „zahraniční osoby provozující u nás obchodní služby“ porušují vyhlášku,pak je snad možno je pokutovat ne? Ale o tom jsem se bohužel nedočetl…

    1. K bodu 2.) Já bych to viděla asi takhle: samozřejmě, že jsi obyvatel města, ale jako podnikající osoba máš mít svoji nádobu na odpad a ne odpadky vznikající při vykonávání tvé podnikatelské činnosti umisťovat do nádob určených pro domácí odpad.
      Příklad: ulice „V Brance“ (pro upřesnění podotýkám, že máme vlastní popelnici uschovanou mimo veřejné prostranství a níže popsaná záležitost se mě konkrétně netýká). Provozovatelé diskotéky v Zálesí mají před budovou sice kontejnér na sklo, ale už žádný jiný ani žádnou popelnici na ostatní odpadky. Ovšem likvidovat je pochopitelně potřebují. Nabízí se snadná pomoc – donesou odpad ze své provozovny do nedalekého kontejneru, který náleží k přilehlým bytovým domům. Kontejner je okamžitě plný a obyvatelé domů nemají kam umisťovat domací odpad. Co udělají? Nechají ho v různých taškách a pytlích stát vedle kontejneru. To by ještě bylo vpořádku. Co není vpořádku je to, že pár smradů shledává největší zábavu v tom, že tyto odpadky následně rozkopou po celém parku, který sousedí těsně s kontejnerem. No a o to asi v článku šlo. Myslím, že tento problém se bude vyskytovat na vícero místech.
      Co mě ovšem zaráží – proč já, coby běžný obyvatel města, když nebudu mít popelnici a řádně platit za její odovoz, budu popotahována po komisích atd., zatímco na podnikatele platí jiná měřítka?

      1. OK, to beru. jenze clanek se tykal spise nakladani s tridenymi odpady – a me konkretne se dotyka papir – v humpolci momentalne nezlikvidovatelna druhotna surovina. Budto lze vozit do PE nebo rozvazet po meste do kontejneru na papir – ktere jsou ovsem urcene pouze pro obyvatele, ne pro firmy ci OSVC …..

        1. tak to *****im hned dvakrat. poprve, ze OSVC nesmi pouzivat kontejnery natrideny odpad a podruhe, ze nema kam ten odpad likvidovat. A jestli to dobre chapu tak tak musi ten papir, sklo atd vyhazovat do normalni popelnice, kterou si plati a tim je vsechno v poho? Tak v tom pripade doporucuji vzit ten bordel a slozit ho na namesti pred urad.

          1. Jo, tak to je pravda. Ale s tříděným odpadem nemají problémy jen OSVČ. Například já, když půjdu s PET lahvema do nějakého kontejneru u paneláků nebo bytovek, tak na mě z okna budou lidi řvát, ať to tam nedávám, že tam nebydlím a že to tam dává kdekdo, kontejnery jsou hned plné a oni, co tam bydlí, to nemají kam dávat. Takže – jak píše Kapík: plastové láhve dávám do popelnice. Ať žije ekologie!

          2. tak to ovsem delas chybu. Kontejnery na trideny odpad jsou pro VSECHNY obyvatele Humpolce, to ze jsou umisteny pouze u panelaku je proto, ze jsou drahe, a nemuzou byt na kazdem rohu ne proto, ze by patrily pro ten konkretni panelak – sidliste. Tedy porvavajici duchodci patri poslat do patricnych mezi. S gustem tak cinim.

            Ovsem kdzy vezu krabici sberu, plizim se potme / preci jen mam ICO a vyhazuji obaly od zbozi a to se nesmi ….

          3. To já vím, že dělám chybu. A nemysli si, že mě to těší. Jenomže já nemám ráda nějaké konfrontace a nemám chuť se s někým „štěkat“. Takže činím, co činím. (Jinak samozřejmě chápu, že kontejnery nemůžou být na každém rohu, o tom to ale není.)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Bernard – nejlepší „apríl“ za posledních dvanáct let

Pá Kvě 20 , 2005
Rodinný pivovar Bernard vystavil v letošním dubnu 10 514 hl piva. Je to nejlepší dubnový výstav nepasterizovaného piva Bernard za posledních dvanáct let. „Přestože pivovarům nepřálo počasí, podařilo se nám překonat letitý dubnový výstav piva z roku 1993.“ hodnotí výsledek spolumajitel pivovaru Ing. Stanislav Bernard a dodává: „ K překonání […]

You May Like

Témata