Program kina Humpolec – Červenec 2006

V článku tradičně naleznete program humpoleckého kina na měsíc červenec pro rok 2006. A na co se můžete těšit v srpnu?

program na měsíc ČERVENEC 2006

sobota 1.7.

20:00

neděle 2.7.

20:00

<!–[if !supportEmptyParas]–> <!–[endif]–>

12

ŠIFRA MISTRA LEONARDA

Napjatě očekávaný film s řadou hereckých hvězd podle světového bestselleru.

Vražedné tajemství zakódované do nejznámějšího obrazu Leonarda da Vinci sahá až do dnešních dnů… Ve hře není nic menšího než svatý grál!

Robert Langdon, uznávaný harvardský profesor náboženské symbolologie, pobývá služebně v Paříži, když v jeho hotelovém pokoji zazvoní telefon. Správce uměleckých sbírek v Louvru byl zavražděn. Co s tím má společného profesor historie? Důvod leží hned vedle mrtvého těla: nevysvětlitelná šifra, kterou tam policie objevila. Langdon se pouští do pátrání a k svému ohromení náhle vidí, že kamsi do temnot vede stopa zřetelných nápovědí, viditelných pro všechny, kdo vidět chtějí, obsažených přímo v díle geniálního Leonarda da Vinci. Do hry se zapojí také talentovaná odbornice na šifry a kódy, Sophie Neveuová, a na světlo vycházejí další záhadné souvislosti, naznačující spojení zavražděného s elitní společností, tajným řádem zvaným Převorství sionské, jehož členem byl kdysi i sám Leonardo. Nastává bezdechá honba Paříží i Londýnem, zatímco nepřátelé beze jména a bez tváře se snaží všechno překazit. Pradávné tajemství, jehož zveřejnění by znamenalo přepsání lidských dějin, má zůstat navěky skryto…

Hrají: Tom Hanks, Audrey Tautou, Ian McKellen, Alfred Molina, Jürgen Prochnow, Paul Bettany, Jean Reno

Vstupné: 70,-Kč USA 150min

70

<!–[if !supportEmptyParas]–> <!–[endif]–>

úterý 4.7.

20:00

středa 5.7.

20:00

čtvrtek 6.7.

20:00

+

TRISTAN A ISOLDA

…nestárnoucí příběh věčné lásky, spalující vášně, bezmezné oddanosti a kruté zrady…

Mnozí věří, že se to opravdu stalo. Podle prastaré keltské pověsti byl Tristan královským synem. Brzy po narození se stal sirotkem, přesto se mu dostalo rytířského vychování. Vyrostl v krásného čestného muže. Usadil se na dvoře svého strýce, lorda Marca. Pomohl mu zvítězit nad mnoha nepřáteli. Když se pak lord Marc měl stát králem, musel se oženit. Jeho vyvolenou se stala krásná Isolda. Pro ně připravený nápoj lásky však nešťastnou shodou okolností vypila s Tristanem. Zamilovali se, ale přesto se Isolda stala ženou Marcovou. Milenci se tajně scházeli, ale byli přistiženi. Tristan musel odjet ze země. Bez své Isoldy však chřadl. V největším zoufalství se rozhodl zradit přátelství Marca a nechal pro Isoldu vyslat loď…

Přestože jim mnozí nepřáli, jejich láska přežila v legendách celé věky.

Vstupné: 70,-Kč ANGLIE/USA 120min

70

<!–[if !supportEmptyParas]–> <!–[endif]–>

sobota 8.7.

20:00

neděle 9.7.

20:00

+

RÁJ HNED TEĎ

Z místa, odkud by jste to nečekali, zní odvážné volání po usmíření. Hrdiny dramatu jsou dva Palestinci – Khaled a Said, kteří spolu od dětství vyrůstali. Po dosažení dospělosti jsou naverbováni k sebevražednému teroristickému útoku na vojenskou základnu v Tel Avivu. Poslední noc před svou „cestou do ráje“ mohou strávit se svými rodinami pod podmínkou, že budou mlčet o své misi…. V den útoku jsou oba dopraveni ke hranici. Odtud už musí pokračovat odděleně. Rozděleni, začínají přemýšlet a pochybovat o smyslu toho, co se má stát… Kontroverzní film vzbudil ostré reakce jak v židovském, tak arabském světě. PARADISE NOW už mezitím získal Zlatý Globus. Obrovský úspěch zaznamenal snímek na letošním Berlínském festivalu.

Vstupné: 60,-Kč FRA/GER/IZRAEL/NL 90min

60

úterý 11.7.

20:00

středa 12.7.

20:00

o

X- MEN : POSLEDNÍ VZDOR

V závěrečné kapitole filmové trilogie, ohrožuje vývoj světových dějin "lék", jenž dokáže proměnit mutanty v obyčejné lidské bytosti. Mutanti mají poprvé možnost zvolit si svou budoucnost: buď si mohou zachovat svou výjimečnost, která je však příčinou jejich izolace a odcizení od ostatních, nebo se svých schopností vzdát a stát se normálními lidmi. Protichůdné názory vůdců mutantů Charlese Xaviera, který hlásá toleranci, a Magneta, podle nějž přežívají jen ti nejsilnější, jsou podrobeny poslední zkoušce – rozpoutají válku, která má všechny války definitivně ukončit.

Film se v rámci velkolepého, akcí nabitého příběhu věnuje tématům, která jsou v současné době velmi aktuální: Je přizpůsobení se tou správnou metodou, jak čelit předsudkům? Je zbabělé vzdát se své osobitosti, aby člověk zapadnul mezi ostatní a vyhnul se tak potenciálním nepříjemným důsledkům? Světí účel prostředek? Je velká moc požehnáním nebo prokletím?

Vstupné: 70,-Kč USA 100min

70

sobota 15.7.

20:00

neděle 16.7.

20:00

+

TAJEMSTVÍ SLOV

Vrtná stanice, místo izolované od civilizace, vzdoruje vlnám daleko na otevřeném moři. Na tomhle odlehlém místě obývaném pouze muži se jednoho dne objeví žena (S.Polley). Má se starat o pracovníka (T.Robbins), který při nehodě přišel o zrak. Časem mezi oběma vzniká pouto. Jako na pustém ostrově se stávají citově závislí jeden na druhém. Za pomocí slov vyplouvají na povrch jejich tajemství, bolest, naděje, láska, smutek….. Bezesporu největší filmová událost ve Španělsku za rok 2005. Na vzniku snímku režisérky Isabel Coixet se výrazně podílel Pedro Almodóvar a jeho produkční společnost ElDeseo, kterou řídí se svým bratrem Augustínem. Film Tajemství slov získal 4 španělské Oscary (ceny Goya) v hlavních kategoriích a deklasoval konkurenci jak u diváků, tak u kritiků.

Vstupné: 60,-Kč ŠPANĚLSKO 120min

60

úterý 18.7.

20:00

středa 19.7.

20:00

o

VŠECHNO NEJLEPŠÍ

Každý dostane, co si zaslouží

Všechno nejlepší! je moderní všeobecně srozumitelná komedie s dynamickým vyprávěním ze současnosti o tom, co všechno se může stát, když si chcete pořádně užít narozeniny.

Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) má dnes narozeniny a chce si je opravdu pořádně užít. Všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou – tak jako zatím všechno v životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě "vyzná". Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí.

Jenže právě dnes nabere do auta konzervativního a zásadového důchodce (Viktor Preiss), který mu během jediného dne dokáže rozložit celý život.

Vstupné: 70,-Kč ČR 100min

70

sobota 22.7.

20:00

neděle 23.7.

20:00

+

ZÁKLADNÍ INSTINKT 2

Spisovatelka Catherine Tramellová (S.Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina Pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové.

Vstupné: 60,-Kč USA 120min

60

úterý 25.7.

20:00

středa 26.7.

20:00

o

ZA PLOTEM

Ochutnejte dobrodružství

Co film, to perla. Podobným skóre se může pochlubit málokteré filmové studio. Společnost DreamWorks Animation to oprávění má. Shrek, Příběh žraloka, Madagaskar. Ani po jejich nejnovějším přírůstku, rodinné animované komedii Za plotem, by se na tomto odvážném označení nemuselo nic měnit.

Když venku začne zuřit jaro, probouzejí se ze zimního spánku i ti největší spáči. Želví sameček Verne a jeho kamarádi z lesa po procitnutí zjistili, že jim kolem domova vyrostl vysoký živý plot. Světácký mýval RJ jim ale vysvětlí, že svět za plotem je "bránou k lepšímu životu", kde podivné bytosti, zvané lidi, žijí, aby jedly, na rozdíl od zvířat, která jedí, aby přežila. Svět lidí je proto logicky k prasknutí nacpaný jídlem, které čeká jen na to, až ho po zimě vyhladovělá zvířátka ukořistí a zbaští.

Vstupné: 70,-Kč ČESKÝ DABING USA 80min

70

sobota 29.7.

20:00

neděle 30.7.

20:00

+

LIBERTIN FILMOVÝ TIP

Nebudete mě mít rádi.

V každé generaci se objeví nějaká osobnost, která má natolik příznivý vztah k vyvolávání skandálů, rebelii a porušování tabu, že se jí dříve či později podaří překonat obecný světový názor na to, co to doopravdy znamená být svobodným člověkem. V 17. století byl touto osobností jednoznačně John Wilmot, známý také jako Hrabě z Rochesteru – prohnaný a talentovaný rošťák, který prožil svůj krátký a divoký život jako středověká rocková hvězda a stal se známým potížistou, géniem i jedním z nejnezkrotnějších prostopášníků v historii.

Pro titulní roli rebela, který si dokáže získat srdce publika i navzdory svému nespoutaně dekadentnímu způsobu života, filmaři už od začátku počítali s jediným představitelem – Johnnym Deppem.

Vstupné: 60,-Kč BRIT 120min

60

Čtěte dále:   Humpolecká muzejní zahrada se promění v letní kino

V SRPNU 2006 uvidíte:

1.,2. V JAKO VENDETA

5.,6. ZEPTEJ SE PRACHU

8.,9. SEXY PISTOLS

12.,13. DĚSNEJ DOJÁK

15.,16. HORY MAJÍ OČI

19.,20. SCARY MOVIE 4

22.,23. SILENT HILL

26.,27. NOVÁ FRANCIE

29.,30. DOBA LEDOVÁ – OBLEVA

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Harmonogram výstavby na akci I/34 Humpolec, zklidnění dopravy v průtahu

St Čvn 28 , 2006
Jak vypadá harmonogram prací na Okružní ulici na léto a podzim až do dokončení prací? V článku naleznete podrobný harmonogram. Čtěte dále:   TADY VARY 2023/24

You May Like

Témata