Kdo hlídá v Humpolci bezpečnost občanů?

5

Jednoduchá odpověď – Policie ČR a kamerový systém. Jenže s trochou nadsázky lze na otázku odpovědět, že nikdo. Policistů je v Humpolci málo a kamerový systém je nespolehlivý. Navíc jej nemá kdo sledovat, a tak může přispět pouze k odhalení nepravostí, tedy až ve zpětném důsledku.

Kamery v humpoleckých ulicích mívají výpadek provozu. Monitorovací systém, který bdí nad klidem v nejrizikovějších lokalitách ve městě osm let, nutně potřebuje změnu, a to nejenom tu technologickou. Problém spočívá v přenosových cestách. Kamerový systém pracuje již od svého zrodu ve stejném frekvenčním pásmu, který se postupem času začal používat i pro přenos bezdrátového internetu. Vzhledem k přetížení této frekvence nelze občas zabránit výpadkům obrazu i ovladatelnosti kamer.


 


Humpolecká radnice zvolila rozhodné řešení situace. V rozpočtu pro příští rok vyčlenila půl milionu korun na nákup nového zařízení, které by od trápení se zrnícími obrazovkami v policejním velíně mělo pomoci. Ani sebelepší součástka však neuchrání Humpolec před palčivějším problémem a tím je míra využití celého systému. Kamery ze všeho nejčastěji totiž fungují na automatický režim, za současného počtu policistů ve městě nemá kdo monitory sledovat. Často tak nezbývá nic jiného než kamerový velín uzamknout. Aby mohl být někdo sledováním systému pověřen, muselo by být na policejním oddělení k dispozici pětadvacet lidí, nikoliv současných patnáct.


 


Humpolečtí představitelé tak nadále pokračují v hledání řešení svízelné bezpečnostní situace ve městě.


 


(Zdroj: Pelhřimovský deník)

Čtěte dále:   Humpolec počítá v příštích letech s velkými investicemi, i do čistírny

myska

5 thoughts on “Kdo hlídá v Humpolci bezpečnost občanů?

  1. Možná, kdyby občané mohli sami sledovat na městském televizním okruhu pohledy z kamer. Pak by se mohla snížit i kriminalita. Víc očí víc vidí.A zavolat policii z vlastního telefonu ve chvíli kdy vidím problém v ulicích města…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Naděje na důstojnější život

Čt Lis 15 , 2007
Na účtu dobročinné sbírky pro tělesně postiženého Tomáše Pustinu se ke včerejšímu dni sešlo 513 tisíc korun. Čtěte dále:   Putování za rodáky - duben

You May Like

Témata