Humpolecká učitelka získala odměnu za celoživotní přínos projektu Stonožka

Učitelka češtiny Ludmila Jiříková ze základní školy Hálkova dnes dopoledne obdržela na humpolecké radnici čestné uznání za dlouhodobou práci pro nadaci Stonožka. Cenu jí osobně předala zakladatelka dobročinného hnutí Běla Gran Jensen, Češka žijící v Norsku.

Stonožka – hnutí „Na vlastních nohou“ ve smyslu projektu „děti dětem“ pomáhá zlepšit životní podmínky dětí v rozvojových zemích. Organizace byla založena po sametové revoluci a odstartovala celou řadu aktivit, které finančně pomáhaly nejdříve jedné nemocnici a nakonec přerostly hranice naší země, kdy začala spolupráce s armádou. Děti malovaly přáníčka, která byla prodávána, získávaly finanční prostředky za sběr, přinášely pastelky a hračky pro děti do oblastí postižených válkou. Napomohly tak zakoupení lékařských přístrojů pro nemocnice, sanitky např. do Kosova, k opravě škol v oblasti válečných konfliktů atd. Dětské obrázky a literární příspěvky se staly součástí reprezentativních publikací „Kdyby všechny děti světa“ a „Létáme spolu do války“, ale nejdůležitější je, že díky svým adresným příspěvkům děti viděly smysl své malé pomoci, když se spojily aktivity několika českých škol. Nad hnutím převzal patronát prezident Václav Havel a v roce 2003 lord Robertson, bývalý generální tajemník NATO.

Čtěte dále:   PelhřimovskyDenik.cz: Hotel Kotyza v centru Humpolce, který navštívil i Klaus, je na prodej. Víme proč

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Velká cena Pelhřimova v mrtvém tahu

Pá Čvn 6 , 2008
Dne 14.6.2008 se na Masarykově náměstí v Pelhřimově pod širým nebem koná silácká akce „Velká cena Pelhřimova v mrtvém tahu“ pořádaná u příležitosti 18.ročníku Mezinárodního festivalu Pelhřimov-město rekordů. K vidění budou největší siláci a nejbrutálnější silové výkony. Celou akci pořádá mistr světa v silovém trojboji Jakub Smejkal ve spolupráci s […]

You May Like

Témata