Město hledá provozovatele sportovní haly

9

Do dokončení rekonstrukce sportovního areálu v Hradské ulici zbývají dva měsíce. Město, které zařízení vlastní, chystá výběrové řízení na provozovatele.

Součástí sportovního areálu je tenisová hala, dva kurty na squash a fitness centrum. Hala bude sloužit především potřebám tenisového oddílu, měly by být ale také zajištěny podmínky pro výuku tělesné výchovy žáků ze základní školy Hradská.


Město na provoz sportovní haly nebude přispívat, provozovatel se tedy bude muset snažit, aby zařízení vydělávalo.


Původní objekt postavený na místě nafukovací haly v roce 1990 bylo majetkem TJ Jiskra Humpolec, nikdy se ale nezačal využívat pro sport. Tělovýchovná jednota halu pronajímala podnikatelům a v loňském roce ji převedla na město. Zastupitelstvo rozhodlo, že halu opraví, aby mohla být opět využívána ke sportování. Rekonstrukce začala letos v květnu a bude stát 10 milionů korun. Na opravu získala radnice čtyřmilionovou dotaci.


(Zdroj: MF Dnes)

Čtěte dále:   Humpolecké Velikonoce 2024

myska

9 thoughts on “Město hledá provozovatele sportovní haly

  1. Jo, tak to jsem zvědav, který dobrodruh do toho půjde. To je opravdu, ale opravdu dooost velký risk. A bez dotací, no nevím, nevím…

    1. Je zajímavé, že výběrové řízení dosud neproběhlo, ale p. Chybová s p. Rackovou (SPORT Relax Centrum s. r. o.) shánějí už do haly zaměstnance, jakoby to měly na 100 % jisté. Doufám, že pronájem získá někdo jiný.

      1. peněz bude na dotace dost,zdražili daň z nemovitostí,tak to posype…Místní části to zatáhnou..

        1. Zda bude peněz dost, to je otázka. Město se dušuje, že provoz dotovat nebude, ale kdo ví…? No a pí. Chybová a pí. Racková? To je bez komentáře, pokud na to mají, proč ne. Možná že již vědí, že nikdo další do toho nepůjde, tak nesou na trh svou kůži. Zkrátka risk je zisk nebo …..

          1. Ony ale vědí, že jsou i další zájemci (např. p. Hynek). Přesto takto jednají. Trochu podivné, což?

          2. Nechci se považovat za jediného nositele tohoto jména, ale já osobně do toho určitě nejdu. Výzva by to byla před 3 lety, nyní mám dost vlastních starostí s jinými sportovišti. Podle ohlasů a zkušeností je provozování veřejného sportoviště věc velmi nevděčná. Pokud se něco povede, je to považováno za samozřejmost a neúspěch je tvrdě stírán. Každopádně všem, kdo se do podobné činnosti pustí přeji pevné nervy a hromadu trpělivosti. Vděku a uznání se stejně nedočkáte. Po několika letech provozování různých sportovišť jsem si na to již zvykl. J.Hynek

  2. Pevně doufam,ze vyběrové řízení proběhne poctivým způsobem a jestli už je dopředu rozhodnuto,tak to považuji za skandalní.Vim osobně,že nejsou jedini,kteří se o provozovaní hlasí.
    Také mě přijde nepatřičné,aby byl jako provozovatel přizván ten,kdo podobné centrum již vlastní(fitness centrum) a bude mu přičleněno centrum rekonstruované městem Humpolec za 10 000 000 korun.Jak k tomu přijdou ostatní provozovatele podobnych zařízení?????

    1. O zvaní nemůže být řeči. Výběrové řízení je veřejné a může se přihlásit kdokoli. Záleží na tom, jaký má kdo projekt a představy. Vybrán zatím určitě nikdo není, protože výběrové řízení ještě snad ani není oficiálně vyhlášené. A vybírá několik lidí podle daných kritérií. Opět lidé v Humpolci slyší i trávu růst.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Soukenictví v Humpolci a různé povídky i příběhy IV

Pá Srp 29 , 2008
Pokračování pamětí soukeníka Adolfa Havelky. O vychválené soukenické stravě, kterou bychom dnes označili za víc jak skromnou. O tovaryších, učednících a humpoleckých herbercích. O tom, jak se šetřily sváteční kalhoty a v neposlední řadě o tom, že Humpoláci měli odjakživa bujnou fantazii. Čtěte dále:   Humpolák šiřitel dezinformací?

You May Like

Témata