Taekwondo Lacek opět boduje na evropské úrovni

O uplynulém víkendu si 14 bojovníků z týmu Taekwondo Lacek udělalo výlet do 700 km vzdáleného Sindelfingenu v Německu, kde se konal velice prestižní turnaj Jewoo Adidas President Cup, dříve známý jako Asiana Cup. Tento turnaj je považován za neoficiální mistrovství Evropy závodníků do 14 let, což bylo vidět na účasti těch opravdu nejlepších bojovníků z celé Evropy, kterých bylo 1100 a pocházeli snad ze všech zemí Evropy k čemuž nechyběl Korejský tým a zástupci Indie.

Kvalita soupeřů byla pro borce z Vysočiny o malinko vyšší, než jsou zvyklí, proto se na někoho nedostala medaile, ale přesto neudělali žádnou ostudu a v některých kategoriích naopak získali respekt, který jim právem náleží. Podle slov trenéra a kouče Petra Lacka všichni z jeho týmu podali maximální výkon a opravdu se snažili, ovšem ne všem se to vydařilo dotáhnout do zlatých výšin.

Trenérovu pochvalu a zároveň obdiv přihlížejících diváků i týmových kolegů si zaslouží zejména dva Lackovi bojovníci, kteří to dotáhli k zlaté medaili a tudíž se zařadili mezi nejlepší evropské taekwondisty ve svých kategoriích. Byl to David Šimek, který prokázal své zkušenosti a velice vyrovnaným přístupem porazil ve finále srbského reprezentanta a Filip „Fífa“ Douda, který proplul hladce do finále, ale finálový boj už nebyl tak pohodový, neboť narazil na maďarského závodníka, který se zřejmě nechtěl smířit se stříbrnou medailí a Fífovi dost zatápěl. Nicméně touha po vítězství a lepší fyzická kondice rozhodla až ve čtvrtém kole při stavu 8:8 při „náhlé smrti“ , kdy se maďar sunul k zemi a Filipovi ruce letěli nad hlavu – „mám to!“ Další tři pěkně vyhrané boje předvedl Josef Med, který bral nakonec stříbro, Martin Štípek přešel přes němce, srba a řeka také ke stříbrné medaili, a také je na místě pochválit nejmladšího člena výpravy Sebastiana „Sebíka“ Akhlase, který prohrál finále s indem a bral také stříbro. Do sbírky Lackova týmu přibyly ještě čtyři bronzové medaile, což v celkovém součtu není vůbec špatný výkon. Jeho bojovníci potvrdili, že patří mezi nejlepší evropské taekwondisty a ostatním týmům dali jasně najevo, že Taekwondo Lacek je i v evropském měřítku významný pojem.

Petr Lacek

Civilní podoba výpravy Lackova týmu
Civilní podoba výpravy Lackova týmu

Fífa Douda v červené při finálovém boji
Fífa Douda v červené při finálovém boji

A Lackův tým s medailemi po turnaji: Zleva nahoře: trenér Petr Lacek, Nikola Nentvichová, Tereza Schindlerová, Pavel Mastný, Veronika Krejčová, Adriana Šimánková, Josef Med, kouč Trung Au Nguyen uprostřed: Jiří Hopp, Fífa Douda, Sarah Akhlasová,Robert Hopp, Robert Florian, Maťej Konečný, dole: Sebík Akhlas, David Šimek, Marek Trieb, Martin Štípek, Aleš Chochola.
A Lackův tým s medailemi po turnaji:

Zleva nahoře: trenér Petr Lacek, Nikola Nentvichová, Tereza Schindlerová, Pavel Mastný, Veronika Krejčová, Adriana Šimánková, Josef Med, kouč Trung Au Nguyen

uprostřed: Jiří Hopp, Fífa Douda, Sarah Akhlasová,Robert Hopp, Robert Florian, Maťej Konečný, 

dole: Sebík Akhlas, David Šimek, Marek Trieb, Martin Štípek, Aleš Chochola.

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

JAM 4 U v Karambě

Po Úno 16 , 2009
Pětice grooverů, která formuje toto hudební individuum se snaží náročné ucho posluchačů zaujmout směsicí stylů Rock, Funk, Latin, a občas i Jazzu. Jejich hudba je plná jedovatě krásných až nakažlivých zvuků a nejedno posluchačské ucho již neuniklo závislosti. :o))) Kapela v minulosti působila jako předkapela kapelám jako J.A.R a Guločar. […]

You May Like

Témata