Soví noc na Křemešníku

V sobotu 7. března 2009 se od 18:30 hodin uskuteční na Křemešníku u Pelhřimova ojedinělá akce nazvaná „Soví noc“ – večerní výprava za hlasy našich sov.

Sovy patří stále mezi tajemné obyvatele naší přírody. Díky jejich skrytému nočnímu životu se s nimi ve volné přírodě setkáváme spíše náhodně. Jelikož už tak často nechodíme noční tmou, uniká nám i jejich houkání. Pro všechny zájemce, kteří by se chtěli o těchto královnách noci něco dozvědět a nebo jen zažít něco netradičního, připravilo sdružení Zelené srdce ojedinělou akci nazvanou Soví noc.


 


„Po setmění se vydáme na výpravu do lesa na Křemešníku a budeme naslouchat sovímu houkání. Sovy budeme také lákat na magnetofonovou nahrávku jejich hlasu, na kterou reagují,“ prozrazuje Pavel Koubek. Vzhledem k tomu, že se jedná o výpravu za volně žijícími sovami, tak samozřejmě není vyloučeno, že houkat nebudou. Není dopředu dané jaká setkání účastníky čekají a právě i v tom je kouzlo noční výpravy.


 


Za sovím houkáním se můžete vydat v sobotu 7. března 2009 v 18,30 hodin od hotelu na Křemešníku nedaleko Pelhřimova. Sebou potřebujete baterku, teplé oblečení a zimní obuv. Za větrného počasí a sněžení sovy nehoukají a akce bude zrušena. Konání akce lze ověřit a další informace získat na tel. 737768102.


Občanské sdružení Zelené srdce       


Kontakt: Pavel Koubek,  Mladé Bříště č. 2.,
e-mail: zelenesrdce@atlas.cz

Čtěte dále:   Ulice Táborská bude v Pelhřimově dva měsíce neprůjezdná

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Mladík rozdával v Humpolci drogy

St Bře 4 , 2009
Dvacetiletý mladík z Humpolce převzal obvinění z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Čtěte dále:   Anketa Kraj mého srdce 2023 - Kraj Vysočina se stal absolutním vítězem

You May Like

Témata