Humpolec opět podnikatelským nebem ?

Jak již Humpolák včera informoval, Humpolec získal cenu společnosti Europia CS za nejlepší podnikatelské prostředí na Vysočině. Podle průzkumu je v Humpolci nejlépe rozvinuté podnikatelské prostředí, vysoká kvalita lokality i veřejné správy, ale nejnižší přízeň samotných podnikatelů. Trochu paradox, dalo by se říci.

V Jihlavě byly v úterý 5. května vyhlášeny ceny průzkumu Město pro byznys kraje Vysočina 2009. Průzkum v kraji Vysočina hodnotil patnáct měst na základě padesáti kritérií rozdělených do šesti oblastí. Byly jimi podnikatelské prostředí, kvalita lokality, kvalita veřejné správy, situace na pracovním trhu, cenové podmínky a telefonický průzkum mezi podnikateli, který zajišťovala společnost Factum Invenio.


Druhé místo patří Pacovu a o třetí místo se podělily Žďár nad Sázavou a Nové Město na Moravě. Speciální ocenění společnosti Vodafone získala Jihlava za nejlepší webové stránky z pohledu podnikatelů.


 


Hodnocení zadavatele soutěže:


 


Humpolec prožívá zlaté časy. Podnikatelské prostředí je zde nejrozvinutější v kraji. Je zde o 11 % více podnikatelů a podíl středních a velkých firem je zde zastoupen o 38 % více než v ostatních sledovaných městech. Počet nových bytů k poměru k počtu obyvatel roste dvaapůlkrát rychleji a kriminalita v celém pelhřimovském okrese klesá nejrychleji v kraji. Na jedno volné pracovní místo se zde hlásí dvakrát více uchazečů, ale podnikatelé musí počítat s o 10 % vyššími mzdovými náklady v administrativě. Radnice jako druhá nejméně podporuje veřejnou dopravu a má druhé nejslabší kapitálové investice, ale rating hospodaření má nejlepší v kraji. Radnice se dobře stará, aby veřejnost měla přístup k online počítačům. Je zde druhý nejnižší poplatek za stánek, ale nejvyšší daň z nemovitosti. Radnici doporučujeme více komunikovat s podnikateli – ti jsou totiž s městským úřadem nejnespokojenější v kraji. Podnikatelé jsou kritičtí i k místnímu podnikatelskému prostředí.


 


„Recese nás nebrzdí, stále pokračujeme v investicích a snažíme se o maximální rozvoj města. Město Humpolec se stále těší důvěře místních podnikatelů i developerů v bytové výstavbě,“ uvedl při přebírání ceny starosta Humpolce Jiří Kučera.

Čtěte dále:   Michelinský kuchař rozpálil humpoleckou Stromovku

Celkové pořadí soutěže Město pro byznys kraje Vysočina 2009 :


1. Humpolec 6,85
2. Pacov 7,25
3. Nové Město na Moravě 7,32
3. Žďár nad Sázavou 7,32
5. Telč 7,56
6. Pelhřimov 7,69
7. Havlíčkův Brod 7,92
8. Třebíč 8,08
9. Jihlava 8,13
10. Moravské Budějovice 8,16
11. Velké Meziříčí 8,36
12. Světlá nad Sázavou 8,52
13. Chotěboř 8,65
14. Náměšť nad Oslavou 8,93
15. Bystřice nad Pernštejnem 9,22


Tabulky nejlepších patnácti měst


Vyhodnocení měst celého kraje


Města, která se vymykají průměru


Další informace: www.mestoprobyznys.cz

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Svědomí hrdinů

Čt Kvě 7 , 2009
Dovoluji si vás upozornit na velice zajímavou knihu Miroslava Kačora „Svědomí hrdinů“, která vyšla v nedávných dnech, ale na knižním trhu není až tak zcela rozšířená. Publikace vznikla na základě filmového dokumentu, který byl odmítnut ve všech televizích. Bohužel. Čtěte dále:   Lékárna v Humpolci je zavřená, stěžují si pacienti

You May Like

Témata