Se sportovcem Vysočiny byl vyhlášen i nejlepší pracovník s mládeží

Jihlava – V pátek 15. května na galavečeru v Havlíčkově Brodě byly kromě sportovců Vysočiny vyhlášeny také výsledky ankety Dospělý kamarád o nejlepšího pracovníka s mládeží. Největší počet hlasů získal František Popelář ze sboru dobrovolných hasičů v Pavlově a druhým oceněným byl Marin Paclík ze sdružení Javořice, klub přátel E.T. Setona

 

František Popelář získal celkem pět set šedesát osm hlasů. O druhém oceněném – Martinu Paclíkovi, rozhodla komise složená z představenstva Rady dětí a mládeže doplněná o dva pracovníky oddělení krajského úřadu kraje Vysočina. Naším cílem bylo ukázat na práci dobrovolníků, kteří se věnují ve svém volném čase dětem a mládeži v našem kraji,“ říká Jan Burda, předseda krajské rady dětí a mládeže.

Na Vysočině pracují s mládeží desítky, které využívají práci a nadšení dobrovolníků. Jedná se o různé oddíly i specializované kroužky, jako jsou například hasiči, modeláři, jezdci na koních, vodáci a další.

„Stejně jako sportovkyně Vysočiny Martina Sáblíková může být pro mnohé vzorem jejich vedoucí oddílu. Tito lidé jsou takovými dospělými kamarády a dokážou pozitivně formovat osobnost dospívajícího člověka. Nejsou to totiž přísní učitelé ve škole nebo rodiče, kteří někdy nemají čas, nebo nerozumí konkrétní zálibě, které se děti věnují,“ sdělil své postřehy Jan Burda a dodal, že anketa o nejlepšího pracovníka s mládeží se uskuteční i příští rok.

Rada dětí a mládeže kraje Vysočina funguje jako koordinátor neziskových organizací pracujících s dětmi a mládeží v kraji Vysočina a zprostředkovává komunikaci mezi krajem, orgány státní správy a zajišťuje přísun informací všem členům a zájemcům.

 

Rada dětí a mládeže kraje Vysočina, Františka Hrubína 753, 674 01 Třebíč

IČ: 265 24 783

www.rdmkv.cz, 777 750 131, info@rdmkv.cz

Čtěte dále:   Uzavírka ve Větrném Jeníkově: začala oprava silnice zničené při modernizaci D1

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Na Vysočině lidé vyjadřují podporu lidovcům plakáty na plotech

Út Kvě 26 , 2009
TOTO JE TISKOVÁ ZPRÁVA KDU-ČSL ZASLANÁ DO REDAKCE! REKLAMNÍ ČLÁNEK! Jihlava – Žádná jiná strana nenasadila ve volební kampani do Evropského parlamentu tolik ploch jako lidovci. Několik tisíc z celkových dvaceti tisíc plakátů visí také u silnic a na plotech lidoveckých příznivců po celé Vysočině. Ta patří společně s jižní Moravou ke […]

You May Like

Témata