“NESEM VÁM“ – kompletní program

V pátek 11.prosince Vás čeká vánoční a velmi pestrý program, který se bude odehrávat na více místech.

Na Horním náměstí  bude postavené pódium, na němž se během odpoledne vystřídají  různí účinkující:


 


Hned na začátku Vás Žešťový dechový soubor ZUŠ Gustava Mahlera vánočně naladí pásmem adventních písní a koled  


 


Stromek splněných přání je název akce, v níž vystoupí děti z Dětského domova Humpolec. Od začátku prosince bude v infocentru Humpolec umístěn vánoční strom, na který  děti z DD Humpolec navěsí svá vánoční přání a zároveň dopis „Ježíškovi“, co by si přály najít pod stromečkem. V den akce bude tento strom přemístěn na pódium na Horním náměstí a zde podnikatelé „utrhnou“ některé z přáníček a splní je. (Pane Anonyme, který jste napsal komentář pod článkem „Prosinec je za dveřmi“ – ještě je vám na po….í ???)


Na závěr této akce děti z Dětského domova Humpolec předvedou připravené vystoupení.


 


 Poté následuje blok vánočních zvyků, písní a koled v podání Pěveckého sboru Čech a Lech  při MěKIS v Humpolci s názvem Staročeské vánoce. Jedná se o zkrácenou verzi, či spíše upoutávku na večerní představení se stejným názvem, které se  bude konat 14.12. na divadelní scéně humpoleckého kina.


 


S nevánoční, nicméně velmi zajímavou hudební nabídkou vystoupí Pěvecký sbor Tucet z Humpolce


 


Skupina historické hudby CAMERATA při ZUŠ Gustava Mahlera nás přenese o pár století zpět..


 


Přípitek starosty města a členů Klubu humpoleckých podnikatelů je naplánován  na sedmnáctou hodinu. Všichni společně za asistence oživlých soch – bílých andělů – vypustí k nebi lampiony štěstí, do nichž vloží svá vánoční přání.


 


Také letos na akci vystoupí a zazpívá Naďa Urbánková


 


Celou akci ukončí pekelně ohňová show SPIRITUS DRACUS


 


 


V Muzeu Dr. Aleše Hrdličky můžete navštívit Vánoční výstavu betlémů a prohlédnout nebo si koupit „veselé čertovy obrázky“ Venduly Smilové – Koubkové. Výstava bude rozšířena o prodej  hracích karet s čertovými obrázky, vánoční keramiky a modrotisku.

Čtěte dále:   Běh kolem Orlíku 27.5.2023

Výstava začíná již 3.prosince. Mimořádně bude zpřístupněna i o prosincových nedělích a ve svátky 25., 26.12. od 13 do 16 hodin.


 



knihovně
 na Vás čeká následující program:


 


–  Vyhlášení výsledků ankety „O nejoblíbenější knihu MěK Humpolec“ (pro děti i dospělé čtenáře) – 16.00 hodin, vylosování vítězů (studovna)


–  „Největší vánoční pexeso“ – děti vytvoří obrázky do pexesa, ze kterého bude následně uspořádán turnaj (dětské oddělení)


 


–  Sněhulácká pohlednice“ – na dětském oddělení vznikne za spoluúčasti všech příchozích  čtenářů megapohlednice, která pak bude vystavena v průjezdu knihovny


 


–  Výtvarná dílna pro děti s názvem „Vyrábíme z knížek“ (dětské oddělení)


 


–  Ochutnávka vánočních čajů a cukroví z kuchyně Ivy Georgievové (L-klub)


 


–  Výtvarná dílna – zdobení vánočních perníčků (internetová studovna)


 


–  Výtvarná dílna – výrobky ze včelího vosku, zdobení kamínků, zhotovení svíčky podle vlastního návrhu, výroba dárkových kazet (Doupě)


 


–  Výtvarná dílna – ukázky vánoční výzdoby, výrobky z pedigu (Doupě)


 


 Předvánoční turnaj ve fotbálku a metané v Doupěti


 


–  Literární klub – Výstava fotografií o životě dětí v Ugandě


 


Celým odpolednem vás budou provádět moderátoři z rádia Český rozhlas region.


Odpoledne potkáte na náměstí krásné bílé oživlé sochy andělů, kteří vás pohladí, povzbudí, popřejí pěkné vánoční svátky, nebo jen tak vás tiše minou a pokynou vám…


Na náměstí si také budete moci koupit lampiony štěstí – malé balóny – lampiony z rýžového papíru se světýlkem, které vypustíte spolu s přáním vypustíte k nebi.


Za žádného počasí vám nebude zima. Na náměstí budou hořet čtyři velké ohně, u kterých se můžete zastavit, ohřát se, debatovat s ostatními.


Nebudete trpět ani hladem a žízní. O dostatečný přísun potravin a hlavně lahodných moků na zahřátí se postarají humpolečtí podnikatelé.


 


Fotodokumentace z 2.ročníku: http://mekis.rajce.idnes.cz/Nesem_Vam_2008/


 


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Vánoce jsou tady... Vánoce jsou tady...

Út Lis 24 , 2009
Do Humpolce přijede ve středu 9.prosince Vánoční kamion Coca-Cola. Dětem i rodičům přiveze Santa Clause, skřítky a spoustu zábavy. Kamion zaparkuje na Horním náměstí v 16:30 hodin. Čtěte dále:   SVAŘENÝ SÁNĚ JSOU TU!

You May Like

Témata