Honzlův Humpolec 2010

MěKIS v Humpolci a Město Humpolec vás zve na 6.ročník festivalu amatérských divadelních představení HONZLŮV HUMPOLEC 2010.

Pátek 12.března: Manžel pro Opalu (DSJH Humpolec)


Autor: John Patrick
Přeložili: Josef Novotný a Marie Novotná


 


Komedie o dobrých duších a špatných strašidlech, které svedl dohromady jeden inzerát.
Opala „hledá“ manžela nikoliv pro sebe, ale pro svou přítelkyni Růženku.
Opala je plná optimismu, překypující láskou k lidem a hlavně snahy činit je všechny šťastnými. Nikoliv peníze, ale víra v dobré vlastnosti člověka proměňovaná ve skutky dělá každého z nás nejšťastnějším.



Pátek 19.března: Slepice (Rádobydivadlo Klapý)


Autor: Nikolaj Kolajda
Přeložila: Gabriela Palyová


Motto: Stojící voda začíná smrdět a není nic horšího než si zvyknout na to dobrý v našem životě a otupěle to považovat za samozřejmost.
Slepice je fraškou (i zrcadlem) o zoufalých poměrech v oblastním divadle, kde mladá herečka z nudy a plezíru svede dva muže současně, šéfa činohry, který si v její uválené posteli hojí mindráky stárnoucího seladona a údržbáře, manžela kolegyně Ally, který k ní utíká pro citové osvěžení, romantiku a něhu. Oba k ní zahoří láskou, ale ona jim nic nenabízí ani neslibuje. Její koketnost je prázdná jako ona sama. Prázdné jsou však i její  kolegyně, herečka Alla, která promarnila své životní šance a upnula se na rodinu, či Diana, která nikdy neměla ani potřebný talent, ale věděla, do které postele vlézt.
Prázdnota čiší i ze všech ostatních postav, které ubíjí soudruhy nalajnovaný a zahnívjící režim, který začíná smrdět, jako všechny stojaté vody.


Pátek 26.března: Blázinec (DS Lužnice Bechyně)


Pavel Němec


Velmi černá komedie.  Drsný příběh z blázince, prodchnutý manipulací, zlodějinou, zneužitím nadřazeného postavení a také zneužitím lásky, je metaforou bezohlednosti a krutosti dnešního světa.


Pátek 9.dubna: Holubí mambo (MDS Domino Pelhřimov)

Čtěte dále:   HUMPOLECKÉ ZABIJAČKOVÉ HODY

Autor: C.D.Payne
Přeložila: Tamara Vaňková


Humorné nahlédnutí na pozemské hemžení z ptačí perspektivy formou bajky nebo čehosi jiného neurčitého, ale určitě je jasné, že bude řeč o holubech.
Hlavní představitelé Holubi si myslí, že jsou lidé a podle toho se tak i chovají.
Určeno jako večerní představení pro mladé i ty dříve narozené.
Inscenace oceněna v roce 2008 za nejlepší herecké výkony, na mládežnickém divadelním festivalu v Jihlavě a doporučeno na celostátní přehlídku Šrámkův Písek


Začátky představení jsou  v 19:00 hod.
Vstupné na jednotlivá představení : 60,- Kč
Rezervace a předprodej vstupenek v infocentru Humpolec, Havlíčkovo nám. 91, tel: 565 532 479, e-mail: mekis@infohumpolec.cz
Rezervace abonentek je možná pouze telefonicky nebo osobně v infocentru.
Zahájení předprodeje (jednotlivé vstupenky i abonentky) od 12.2.2010 v infocentru.
Prodáváme abonentky (200 Kč). Zakoupením této abonentky získáte zvýhodněnou vstupenku  na všechna čtyři představení v rámci festivalu HH.


Více informací o jednotlivých představeních: www.infohumpolec.cz


 


 


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Zimní sklouznutí

St Led 27 , 2010
Autosport MIPELL plánuje dne 30.1.2010 zopakovat celkem vydařenou zimní rallye, která se konala minulou sobotu v autokrosovém areálu. Čtěte dále:   HUMPOLECKÉ ZABIJAČKOVÉ HODY

You May Like

Témata