Kamarytova ulice se zúčastní soutěže

Nadace Partnerství pod záštitou Ministerstva dopravy ČR vyhlásila dne 16. 2. 2010
již devátý ročník soutěže „Cesty městy“. Hlavním tématem soutěže je zklidňování dopravy, zvyšování bezpečnosti účastníků silničního provozu, zlepšování podmínek pro rozvoj šetrné mobility a zkvalitňování veřejných prostorů ve městech a obcích ČR. Letos se do celostátní soutěže zařadila i Kamarytova ulice v Humpolci a je jediným zástupcem Vysočiny.

Ve čtvrtek 15. července se na humpoleckou ulici přijeli podívat členové hodnotící komise. Úpravu ulice budou posuzovat dle několika kritérií, jedním z těch rozhodujících je přínos pro obyvatele města, ale také i originalita řešení.


Na přelomu srpna a září přistoupí komise k hlasování a výsledky budou zveřejněny dne 16. září ve východočeské Litomyšli. Nadace Partnerství přidělí vyhodnoceným projektům 400 tisíc korun určených k dalšímu zvelebování silnic. Vedle toho budou rozděleny i věcné dary v hodnotě dalších 100 tisíc korun.


Představitelé českých měst a obcí přihlásili do letošního ročníku soutěže Cesty městy celkem 39 zklidňujících projektů. Nezbývá než doufat, že v tak silné konkurenci zrekonstruovaná Kamarytova ulice uspěje.


Více informací o soutěži: http://www.nadacepartnerstvi.cz/doprava/cesty-mesty


(Zdroj: Pelhřimovský deník)

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Rekonstrukce dvou ulic v Humpolci ještě nekončí. Oprava potrvá déle

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Křemešnické studánky

Po Čvc 19 , 2010
V letních vedrech představují studánky při procházkách a výletech lákavé občerstvení. V podvečer 22. července 2010 jich můžete navštívit hned několik a dozvědět se přitom o nich mnoho zajímavého. Čtěte dále:   Tak trochu jiné halušky s brynzou, slaninovým pyré, zeleninou a bramborovou slámou

You May Like

Témata