Gastronomie na Vysočině

1

Deník MF Dnes vydává ve své příloze Vysočina pravidelný seriál zaměřený na gastronomii v našem kraji. Vybírá si zajímavé či kladně hodnocené restaurace a seznamuje s nimi čtenáře. Minulý čtvrtek se zaměřil na podniky, kde vaří mimo jiné pro hosty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu. V jeho hledáčku se zachytil i Penzion Sedlácký Dvůr v Jiřicích. Také zde se totiž můžete najíst bez lepku.

Máte-li zájem se o krajové gastronomii dozvědět více, kupte si dnešní MF Dnes s přílohou. Můžete-li se naopak podělit s ostatními čtenáři o zajímavé poznatky z této oblasti, neváhejte kontaktovat redakci.


Máte oblíbenou hospůdku či restauraci? Staňte se spolutvůrcem stránky MF Dnes věnované gastronomii a horácké kuchyni. Pošlete nám tipy, kde se dobře vaří, kde jste byli příjemně překvapeni nebo kde vás okouzlilo netradiční prostředí. Čekáme také na vaše zajímavé recepty.


Pište redaktorce Michaele Kasalové na e-mail: michaela.kasalova@mfdnes.cz


 


Z krajových receptů : Horácký závitek


Potřebujete:


40 dkg hovězího zadního masa, 12 dkg kysaného zelí, 12 dkg cibule, 12 dkg brambor, 10 dkg oleje, 2 vejce, 4 dkg slaniny, 4 dkg hladké mouky, sůl a mletý pepř.


Náplň:


Na slanině podusíme zelí, přidáme na kostky nakrájené brambory, sůl, pepř a podusíme. Zalijeme rozšlehanými vejci.


Postup:


Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou směsí. Svineme, spíchneme párátkem nebo jehlicí a opečeme na tuku. Opečené závitky přendáme na osmaženou cibuli, zalijeme trochou vařící vody a dusíme doměkka. Potom závitky vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, provaříme a přecedíme zpět na závitky. Nakonec ještě krátce povaříme. Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo bramborové knedlíky.


Hlasujte v naší nové anketě na hlavní stránce www.humpolak.cz !

myska

One thought on “Gastronomie na Vysočině

  1. Když jsem tento recept začínal vařit(před více jak 15ti léty)tak to bylo pod názvem Záhorácký závitek,ale v každém případě je to pochutnáníčko!!!!!!Na jedné gastrosoutěži jsem tento recept použil ale pod názvem Soukenický měšec.Vše se dá do středu plátku masa a zavážete nití do tvaru měšce,uf, kdyby nebylo po půlnoci tak si to jdu uvařit.Miruna

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Next Post

Největší rozcestník pošle turisty z náměstí přímo na Křemešník

Čt Dub 14 , 2011
Deník MF Dnes vydává ve své příloze Vysočina pravidelný seriál zaměřený na gastronomii v našem kraji. Vybírá si zajímavé či kladně hodnocené restaurace a seznamuje s nimi čtenáře. Minulý čtvrtek se zaměřil na podniky, kde vaří mimo jiné pro hosty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu. V jeho hledáčku se zachytil […]

Témata