Loupežné přepadení v Humpolci na BČS

Pachatel byl dopaden během několika desítek minut.

Humpolec – V pondělí 18. července krátce před 23,00 hodinou bylo na linku 158 oznámeno, že na BČS v Humpolci došlo k loupežnému přepadení obsluhy. Čerpací stanice byla v té době otevřena pro veřejnost.
K prodejnímu pultu přistoupil nemaskovaný muž a položil před obsluhu zmačkaný papírový sáček, na kterém byl nápis "prachy sem". Obsluha zprvu odmítla muži vydat hotovost, proto jí pachatel pohrozil, že má u sebe nůž, který se nebojí použít. Nůž měl uložený podél těla u pravého boku a obsluze jej skutečně ukázal. Obsluha poté muži vydala z pokladny částku přes 30.000 korun. Muž následně  z benziny odešel.     Policisté ihned začali po pachateli pátrat. Za pomoci svědků, kteří v té době byli na čerpací stanici, se podařilo pachatele během necelých dvaceti minut dopadnout. Při zadržení policisté zjistili dechovou zkouškou, že muž je pod vlivem alkoholu. V dechu měl 2,83 promile alkoholu. Proto byl převezen do Protialkoholní záchytné stanice do Jihlavy.

     Druhý den po vystřízlivění byl 22letý mladík z Humpolecka obviněn ze spáchání zločinu loupeže. Pachatel se k činu plně doznal. Jako motiv uvedl, že chtěl získat peníze pro svoji babičku, která se nachází ve špatné sociální situaci. Mladík v minulosti nebyl stíhán. 
Trestní stíhání je vedeno na svobodě. Muži hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.
Čtěte dále:   Srážka s gaučem na dálnici u Humpolce: do spadené sedací soupravy narazil kamion

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Dny evropského dědictví 2011 - ZICHPIL - záchrana č.p. 338

So Čvc 23 , 2011
Místo konání: Hrad Orlík nad Humpolcem, pořadatel – Castrum o.p.s. Kdy: Sobota a neděle 17 – 18. září 2011 Dny evropského dědictví 2011 Letošní národní téma Dnů evropského dědictví – „Památky – tvůrci panoramat našich měst a městeček“ nám otevírá možnosti nových pohledů na pamětihodnosti a architekturu, jako tichého průvodce […]

You May Like

Témata