Ohlédnutí: architektonická huť + pozvánka na další akci do závodu 01 ČML

V sobotu 1.2. přijali pozvání do závodu 01 Martin Kloda a Hanka Procházková, architekti, kteří jsou členy architektonického ateliéru Archwerk.

Archwerk představili jako architektonickou huť, která se věnuje provádění vlastních experimentálních staveb, založených zejména na konstrukční a technologické jednoduchosti, přírodních materiálech a site-specific designu.
Martin Kloda dlouhodobě spolupracoval s Martinem Rajnišem, jehož principy, jak sám přiznal, přebírá a navazuje na ně. Specifičnost této "hutě" tkví zejména v jejich přístupu k projektům. Stavbu nejen navrhnou, ale mají i několik realizací, které se svým týmem sami postavili. Jedná se zejména o dřevěné rozhledny, chatky, přístřešky sloužící jako aprés-ski bary, apod. Často taková stavba probíhá formou letních škol či workshopů, účastníky jsou pak většinou studenti architektury. "Tato forma se nám osvědčila, je mnohem efektivnější uspořádat workshop pro mladé lidi a studenty a hradit jim stravu a ubytování, než najmout brigádniky," vysvětloval Martin Kloda. Výsledné stavby jsou svěží, jednoduché a přirozeně splývají s okolní krajinou. Je z nich cítit nadšení a energie, kterou jim vdechne kolektiv lidé okolo Archwerku.

Závod 01 si drží svou formu a po volném víkendu nabídne další kulturní akci. 15.2. 2014 se představí tři ženy, které spojuje snové téma. Eliška Perglerová, studentka Akademie výtvarných umění v Praze, bude prezentovat svůj projekt nazvaný "Lucid dreaming therapy – "LCT". Autorka vytvořila několik objektů, za pomoci kterých se ironicky vyrovnává s celkem častým problémem, který trápí, nebo naopak těší každého z nás – opakující se sny. Eliška vytvořila několik objektů, které vám od těchto snů či nočních můr mohou pomoci, cvičit na nich musíte ovšem pravidelně.
Abychom stáli pevně na nohou a neponořili se do neuchopitelného světa snů, pozvali jsme psycholožku Martu Helingerovou, která tuto problematiku vědecky uvede na pravou míru. Bude povídat nejen o tom, co je to lucidní snění, jaké jsou různé metody interpretace snů, jak vykládal  sny Sigmund Freud či Carl Gustav Jung, zaměří se i na to, jak lze pracovat se sny jako s nástrojem sebepoznání. 

Čtěte dále:   Humpolec už nemusí odmítat děti. Postavil novou školku

Večer bude korunovat taktéž žena. Pražská písničkářka a herečka Studia Ypsilon Jana Šteflíčková. Její tvorba se záměrně oprošťuje od klasických žánrových vymezení, sama se hlásí k folku, blues, jazzu a rocku. 

Těšíme se na vaší návštěvu.

Závod 01

M I Č.

Archz__1_.jpg

Archz__3_.jpg

Archz.jpg

Archz__2_.jpg

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Nabídka studijních oborů

St Úno 5 , 2014
pro školní rok 2013/2014 na Střední škole informatiky a cestovního ruchu SCMSD Humpolec s.r.o. Čtěte dále:   V SeniorCentrech SeneCura rozdávají radost i dobrovolníci, bylo by jich potřeba ale mnohem víc

You May Like

Témata