BIO DEN na České zemědělské akademii v Humpolci

Současný absolvent České zemědělské akademie v Humpolci resp. jejích agronomických oborů by měl mít povědomí nejen o konvenčním zemědělství, ale také o jeho ekologické podobě.


Proto tato krajská střední škola pravidelně každý rok pořádá pro své studenty a pro veřejnost BIO DEN. S podporou Kraje Vysočina a města Humpolce se tak daří mezi nejmladší generaci šířit informace o trendech ve výživě, ale i o zdravém životním stylu a možnostech stravování. Bio produkty jsou v současné době dostupnou alternativou obvyklých potravin.

 

 
 

„Pokud chce absolvent České zemědělské akademie v Humpolci soukromě podnikat v oblasti bio produkce, pak by měl mít už ze školy přiměřený základ vědomostí. Měl by se v problematice orientovat a umět si udělat vlastní názor na bio hospodářství,“ uvedla krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová, která BIO DEN v Humpolci navštívila a ochutnala  bio sladké i tradiční pečivo, mléčné domácí výrobky a čerstvé bylinné šťávy a čaje.

RADY, jak dosáhnout chutného bio koláče od Marcely Langhammerové z České zemědělské akademie, Humpolec:

1) Používejte k pečení a přípravě pečiva pouze kvalitní špaldovou mouku, je lépe stravitelná, pečivo je vláčné a neobsahuje lepek

2) Mouku před zapracováním pečlivě prosívejte, provzdušňujte

3) Nebojte se receptů od babiček, jsou osvědčené a prověřené 

Česká zemědělská akademie zřizovaná Krajem Vysočina v současné době vzdělává ve více než desítce oborů téměř pět stovek studentů.

zdroj a foto na: http://www.kr-vysocina.cz/bio-den-na-ceske-zemedelske-akademii-v-humpolci/d-4069164/p1=1013

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Přijedou Posedlí Dakarem, budou i dechovky

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Humpolecký smrk

Čt Říj 8 , 2015
kácení Čtěte dále:   Jen některá města na Pelhřimovsku začala rok 2024 se schváleným rozpočtem

You May Like

Témata