Vysočina Tourism láká dovolenkáře na návštěvu Kraje Vysočina

Přes půl miliónu návštěvníků devíti českých i zahraničních veletrhů cestovního ruchu mohla zaujmout turistická nabídka Kraje Vysočina. Každoročně se krajská příspěvková organizace účastní vybraných veletrhů a láká za krásami Vysočiny. „V letošním roce jsme turistickou nabídku Kraje Vysočina prezentovali ve Vídni, Bratislavě, nizozemském Utrechtu, ale také v polských Katovicích, v Moskvě nebo Drážďanech.

 Z českých veletrhů jsme volili REGIONTOUR Brno, HOLIDAY WORLD Praha a FOR BIKES Praha,“ uvedl ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák a dodal, že na nadcházející letní akce plánují několik další prezentací vysočinských krás.

 

 
 

Stánek v krajských barvách modré, zelené a bílé bude mít své místo ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě, kde se od 29. června do 3. července pojede Mistrovství světa horských kol MTB a sportovní i kulturní možnosti bude Vysočina Tourism představovat také návštěvníkům Světového poháru v biatlonu v prosinci letošního roku. „Podobné prezentace mají za cíl lidem z Vysočiny, ale i z celé republiky přiblížit možnosti volnočasových aktivit v našem kraji. Kvalitně a v mnoha jazykových mutacích zpracované letáčky, brožury a další tiskový materiál zvou k návštěvě památek, dávají výletní tipy pro rodiny s dětmi, seniory nebo osoby s handicapem, mapují pěší a cyklovýlety nebo běžkařské trasy a v neposlední řadě baví s pexesem nebo turistickým magazínem Léto na Vysočině,“ přibližuje radní Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče cestovního ruchu Marie Kružíková.

Zástupci Vysočina Tourism se plánují v létě účastnit hned několika akcí nejen v Kraji Vysočina. Kde všude je najdeme a můžeme se těšit na balonek, pexeso nebo na ucelené turistické tipy?

Den s Krajem Vysočina – 3. června na Horáckém zimním stadionu, Jihlava

3. ročník obnoveného Retro závodu Mezi dvěma branami, přehlídka historických vozidel – 16. července, Telč

Čtěte dále:   Nové obory na školách: na Pelhřimovsku bude Praktická setra i nové lyceum

Závod dračích lodí o trofej rytíře Mikuláše Střely a jeho schovanky Doubravky – 18. června, Rybník Řeka, Krucemburk u Ždírce nad Doubravou

Prezentace v Olympijském parku Pardubice – konání Letních olympijských her v Riu de Janeiro, 13. srpna

Křížem krážem Vysočinou na kole – 8. července na startu na Masarykově náměstí v Jihlavě

Cihelna 2016 – 19. – 20. srpna, Králíky

Výlety do historie (netradiční kostýmové prohlídky) na hradě Roštejn – 21. srpna, hrad Roštejn

V příštím roce se bude Kraj Vysočina prostřednictvím Vysočina Tourism opět prezentovat na nejvýznamnějších turistických veletrzích v Česku i ve světě. Samostatný stánek nebo část výstavních prostor ve spolupráci s CzechTourism budou moci lidé navštívit opět v Praze – HOLIDAY WORLD a FOR BIKES, v Brně REGIONTOUR a vysočinská výprava absolvuje i pět zahraničních veletrhů ve Vídni, Utrechtu, Bratislavě, Mnichově a Katovicích. „Účast na veletrzích svým významem nepřeceňujeme, stále se však jedná o atraktivní příležitost jak oslovit potenciální návštěvníky Vysočiny a představit odborné i širší veřejnosti aktuální turistikou nabídku našeho regionu. Kromě snahy o příliv tuzemských i zahraničních klientů veletrh zprostředkovává důležité kontakty v oboru a v neposlední řadě přináší i inspiraci, jakým způsobem turistický potenciál Vysočiny propagovat,“ uzavírá ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák.

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Program, 25. schůze rady města

St Kvě 25 , 2016
1.6.2016 Čtěte dále:   Skvělé zprávy z pelhřimovské a havlíčkobrodské nemocnice

You May Like

Témata